madmaskiner-omtalt

Indret dit køkken med en hyggelig biopejs

Vin med biopejs i baggrunden

Der er ikke noget, der hygger som kontrollerede levende flammer. Mener du også det, så har du mulighed for at få denne effekt i dit køkken i form af en biopejs

En biopejs kan anbringes overalt i hjemmet. Nogle er endda flytbare, hvilket gør det til en meget fleksibel hyggespreder. Nogle modeller egner sig også til at bære med udenfor. Det giver en helt særlig stemning.

Placer biopejsen i køkkenet eller hvor du vil

En biopejs er hverken afhængig af en skorsten eller en stikkontakt. Det betyder, at den er særdeles fleksibel i forhold til, hvor du placerer den.

Den kan fint være placeret i dagligstuen, men den kan lige så fint stå i soveværelset, i spisestuen i køkkenet, i entréen eller hvor du ellers synes, at den kunne passe ind.

Nogle modeller er bygget til at stå direkte på gulvet, andre er så små, at de kan stå på et bord eller i en reol.

Nogle er konstrueret sådan, at de kan bygges ind i væggen, og nogle af dem er sådan bygget, at de kan placeres i en mur sådan, at de kan nydes fra begge sider af muren.

Der er således uanede muligheder for at indrette dig dekorativt med en eller flere biopejse.

Biopejsen kører på et grønt brændstof

En biopejs er meget miljøvenlig i forhold til brændstof. Den kører på bioethanol, hvilket er et naturprodukt.

Det betyder, at denne varmekilde ikke belaster miljøet. Læs meget mere om bioethanol pejse, inden du beslutter dig for, om du skal investere i en biopejs.

En biopejs er både nem og ren at bruge. Den hverken soder, producerer aske eller sviner, og det er også Co2 neutralt, hvilket jo er noget vi alle bør tænke på. Du skal ikke tænke på at indkøbe eller at save brænde, og der skal ikke renses skorsten efter den.

Til gengæld skal du jo indkøbe noget ethanol og hælde på den med jævne mellemrum. Flammerne skal jo have noget at leve af.

Biopejsen som varmekilde

Som varmekilde er en biopejs ret begrænset. Det er ikke meget varme, den kan bidrage med. Hvis du har en større biopejs med flere brandkar stående, så kan den godt bidrage med nogle få varmegrader, men den kan aldrig opvarme et rum alene. Det har den slet ikke kapacitet til.

Vælger du en biopejs, så vil det primært være for hyggens skyld. Den har da bestemt også en stor hygge-effekt, men som varmekilde betragtet, imponerer den faktisk ikke.

Hvis du gerne lige vil hæve temperaturen i et rum med et par grader, så kan en større biopejs som sagt godt levere det, men meget mere skal du ikke forvente af den på varmeeffekten.

Biopejsen som hyggespreder

Til gengæld er denne form for pejs ret suveræn til at sprede hygge. Det gør det så glimrende, og den gør det oven i købet uden at svine. Den stå bare stille og roligt med sine stabile, dragende flammer og spreder god stemning.

Det gør den til et meget dekorativt indslag i indretningen. Da den tilmed kan placeres alle vegne, så er den også meget fleksibel. Det betyder, at du kan flytte rundt på den en gang imellem. Med mindre du har valg en indbygget model, den må du nok hellere lade sidde i muren.

Brug en biopejs udenfor

Mange af biopejsene er velegnede til at stå udenfor. Det betyder, at du kan toppe den gode stemning ved at bære pejsen udenfor, hvor den kan stå og brænde og dermed bidrage til den hyggelige og lidt eksotiske stemning.

Den kan bruges i haven, på terrassen, på altanen eller nede ved havnen. Hvor du lige synes, at den kan være med til at skabe stemning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.