madmaskiner-omtalt

De tre bedste gadgets til køkkenet

Slow cooker

Er du en haj i køkkenet, og vil du for alt i verden ikke gå ned på udstyr? Eller bruger du knap så megen tid på madlavning, men vil du gerne have nogle gadgets, der kan give dig motivation og inspiration?

Det er ikke til at tage fejl af, at der i dag findes et utal af forskellige gadgets til køkkenet.

Det er ikke længere nok kun at have en kaffemaskine, en elpisker og en stavblender. Og hvis det er, skal disse maskiner typisk have en række smarte funktioner.

Hvis du er på udkig efter de bedste gadgets til at gøre madlavningen sjovere, så læs med i dette blogindlæg, hvor du får tre gode bud.

Få mere frugt og grønt indenbords med en slowjuicer

Uanset om det er nemt for dig at få de dagligt anbefalede 600 gram frugt og grønt ned dagligt, eller om det er en evig kamp for dig, er en slowjuicer en smart hjælp som gadget. Investerer du i en slowjuicer, kan du stå op til friskpresset juice hver dag. Juiceren presser saft ud fra dine favoritfrugter og -grøntsager og omdanner dem til en nærende drik.

Sammenlignet med en almindelige juicepresser kan slowjuiceren mere effektivt presse saft ud af spinat, kål og andre grøntsager, der ikke er særligt vandholdige. Da slowjuiceren bearbejder frugt og grønt langsomt og skånsomt, får du en vitaminholdig juice med en let skummende konsistens. Det overskydende frugtkød – som kaldes pulpen – samles i en beholder. Pulpen er ideel at bruge i bagværk eller til grøntsagsbøffer, og du undgår dermed madspild.

LÆS OGSÅ: Slow juicer test

Nem mad med en slowcooker

Har du en travl hverdag, hvor aftensmaden skal være nem? Eller sætter du bare stor pris på en god simreret? Så er en slowcooker lige noget for dig. Som navnet antyder, er en slowcooker en køkkengadget, der tilbereder maden langsomt. Slowcookerens temperatur vil ligge stabilt på den indstillede temperatur under hele tilberedningen.

Med en slowcooker kan du sikre saftige og veltilberedte retter. Du opnår en tilberedning, der er svær at få på et almindeligt komfur grundet manglende kontrol over en konstant temperatur.

Da tilberedningen i slowcookeren foregår over længere tid og under konstant varmekontrol, kan du sætte din yndlingsret over om morgenen og vende hjem til duften af lækker mad nogle timer senere. Det er dog ikke kun velsmagende aftensmåltider, slowcookeren klarer. Den kan sågar bruges til at bage brød.

LÆS OGSÅ: Slow cooker test

Nyd en god kop kaffe

En god og velbrygget kop kaffe er ikke sådan at kimse ad. Den mest intense kop kaffe fås, hvis bønnerne kværnes lige inden brygning. Er du en kaffeelsker uden lige, eller vil du bare gerne kunne tilbyde dine gæster en god kop kaffe? Så er det et must at have en kaffemølle eller en kaffekværn stående på køkkenhylden i din bolig.

Denne type gadget er den eneste, der kan håndtere og kværne hele kaffebønner. Samtidig kan du med en kaffekværn eller -mølle hurtigt tilpasse formalingen, alt efter hvilken type kaffe du ønsker. Vil du den ene dag brygge en kop espresso til dig selv, kan du hurtigt male kafferbønnerne ekstrafint.

Har du den næste dag inviteret gæster, kan indstille kaffekværnen eller -møllen til at male groft til en stempelkande eller medium groft til filterkaffe. Med en kaffemølle eller en kaffekværn lader du dig ikke begrænse til én type kaffe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.