Vælg den rette vin til middagen
Alle vin elskere kender det; hvilken vin passer bedst til vores middag i aften og hvad med temperaturen på den
Som vi alle sammen ved, så er der visse vine der passer bedre til specifikke retter, end andre, og hvis du er vin entusiast, så er det noget du går højt op i.
Hvis du f.eks skal have fisk, så er det almindelig viden, at hvidvin passer bedst til det, men er det nu også helt sandt? En fisk bliver næsten altid serveret med en citron eller en sauce der er rig på syre. Det er derfor, at det er blevet normalt at drikke hvidvin til fisk, fordi den også indeholder syre, men det gør rødvin faktisk også.
Rødvin indeholder dog også garvesyre, og det kan gøre smagen metallisk, når det bliver serveret til fisk, derfor skal du finde en rødvin uden for garvesyre i og uden fadlagring. Hvis du gør det, så kan faktisk fint drikke rødvine til fisk.
Hvilken drue skal du vælge
Der er ret mange forskellige druer at vælge imellem, og det kan være svært at finde lige præcis den du synes er bedst. En af de mere populære er Zinfandel, som nok er den drue der bliver lavet mest vin på i Californien. Den er også meget populær i både Italien og Kroatien, hvor den dog er kendt under andre navne.
Kendetegnene for Zinfandel druen er, at den har stor fylde, meget intensitet og garvesyre. Det betyder altså, at den ikke er særlig velegnet til fisk, som vi var inde på tidligere i artiklen.
Vine lavet på Zinfandel druen er mørke samt kraftige og smagen kan gå fra kanel og peber til nødder, svesker eller sød chokolade. Er vinen fra USA plejer den at være sød og krydrede, er den fra Italien har de tendens til at have en bæragtig aroma.