madmaskiner-omtalt

Den perfekte julebagedag

Julesteg

Når julen nærmer sig, skal der laves konfekt, bages klejner og pyntes kagemænd og kagekoner. Det er en tid, hvor der helst skal dufte hyggeligt og julet i huset hver eneste dag, og hvor slankekuren bliver sat på pause til fordel for pebernødder og vaniljekranse

Før I kan mæske jer i de gode sager, skal de dog bages, og derfor får du her en guide til den perfekte julebagedag.

Skab den rette stemning

En julebagedag handler i virkeligheden om meget mere end blot at fremstille nogle kombinationer af marcipan og nougat samt en håndfuld småkager. Det handler om hele den stemning, der skabes, og derfor er det netop her, vi starter.

Først og fremmest skal I sørge for at have ordentlig tid. Der er ikke meget hygge over masseproduktion af brunkager, fordi de absolut skal bages, men I egentlig ikke har ordentlig tid til det. Sørg derfor for at have god tid, sæt jeres yndlingsjulemusik på anlægget, og pynt godt op på forhånd.

Desuden kan I med fordel investere i fine julesweatere for at sætte den famøse prik over i’et. Så er der bestemt ikke et øje tørt, og I er helt klar til at jule igennem på højeste niveau. Skal du have fat i fine og sjove juletrøjer til julebagedagen, så klik her – med en sådan kreation bliver det ikke meget mere julet, og den kan med fordel også bruges til julefrokosten eller til juleafslutningen.

Sørg for at have det rette udstyr

Stemningen er noget nær det vigtigste, men det er også temmelig relevant at sørge for, at det praktiske er på plads. Det er ikke den sjoveste del af det, men det er nødvendigt for at resten af dagen kan køre på skinner.

Det vil blandt andet sige, at der skal være styr på udstyr og køkkenredskaber, inden I går i gang. Sørg for at tjekke, om I har nok bagepapir, om røremaskinen fungerer, som den skal, og om bradepanderne måske skal have en kærlig hånd, inden I går i gang. På den måde kommer der ikke ubehagelige og irriterende udfordringer på vejen, og I kan blot koncentrere jer om at hygge og bage søde sager.

Desuden skal I sikre jer, at I har noget at opbevare alle lækkerierne i bagefter, så sørg for at finde dåser og krukker frem på forhånd, så I ikke pludselig står med et bjerg af pebernødder, som I ikke har noget sted at gøre af. De fleste er vilde med pebernødder, men at spise tre hele bradepander af slagsen på grund af pladsmangel er måske alligevel lige i overkanten.

Læg en plan for dagen

For at det hele ikke skal komme til at gå op i hat – eller nissehue – og briller, kan det være fornuftigt at lægge en plan for dagen i forvejen – eller nærmere bestemt en plan for, hvad der skal bages. I kan nok ikke nå at bage 17 forskellige slags småkager og også lave konfekt, så udvælg i stedet nogle stykker, I vil fokusere på.

Så når I faktisk det hele, og desuden er det meget nemmere at handle ind til. Der er nemlig heller ikke noget værre end pludselig at opdage, at man mangler mandelsplitter eller hjortetaksalt, og at man derfor ikke kan komme videre.

Hvis I har en nogenlunde plan for dagen i forvejen, bliver det nemmere at overskue, og så er der også større chance for, at I kommer i mål. Så kan I bruge mere tid på at hygge og jule i stedet for at stresse og skulle på akutte indkøbsture for at finde de ting, I havde glemt i farten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.