madmaskiner-omtalt

Wilfa blender test – Lev sundt med en god Wilfa blender

Wilfa blender test

Et køkken kan hurtigt blive fyldt med mange elektriske apparater og hjælpemidler.
Der findes efterhånden en maskine til ethvert behov og det er derfor en kunst at holde den personlige maskinpark nede på et acceptabelt niveau.

Skal man vælge et par husholdningsmaskiner, som er essentielle i et moderne køkken, er det vanskeligt at komme udenom blenderen.

Wilfa er kendt for kvalitet

Wilfa er en norsk virksomhed, som siden 1948 har produceret små elektriske apparater til hjemmet, blandt andet blendere. Wilfa arbejder med fokus på kvalitet, sikkerhed, design og innovation, hvilket giver produkter, som mange forbrugere over hele verden sætter pris på hver dag.

Wilfa blender test

For at sætte fokus på blenderen og give et dybere indblik i de forskellige funktioner, som de forskellige modeller kan tilbyde, har vi her lavet en Wilfa blender test. Der er tre forskellige modeller udvalgt til denne Wilfa blender test og de vil hver især blive beskrevet og til slut kåres den model, der er ’Bedst i test’ samt ’Bedst til prisen’.

 

Læs også:


Wilfa Raw Fuel Power Blender PF-1200S i stål

Wilfa Raw Fuel Power Blender PF-1200S i stål

I en moderne hverdag kan det være en udfordring at holde antallet af maskiner nede i køkkenet.

Derfor kan det være en fordel at vælge en Raw Fuel Power Blender PF-1200S fra Wilfa, der samler flere forskellige funktioner i en og samme maskine.

Med en Wilfa Raw Fuel Power Blender PF-1200S i stål fra norske Wilfa får du en ekstra kraftfuld blender med 2,5 hestekræfter. Du kan dermed blende alverdens lækre råvarer i køkkenet i helt op til 10 minutter med i alt 22.000 omdrejninger i minuttet.

Blenderen skiller sig på den måde ud fra en almindelig køkkenblender, der normalt kun kan køre i op til 3 minutter af gangen.

Derudover er denne Wilfa Raw Fuel Power Blender PF-1200S også unik, fordi den kan rumme hele 1,5 liter. Tilbered dermed alverdens lækre madretter eller smoothies i den brugervenlige køkkenmaskine, der samler forskellige funktioner i en og samme maskine.

Brug køkkenblenderen til både varme og kolde ingredienser.

Da denne blender fra Wilfa er lavet i tritan plast, er blenderen ekstrem holdbar og kan derfor tåle at blende selv de hårdeste ingredienser. Med i alt syv knive kan den bruges til både is, nødder eller frø og kan indstilles på tre forskellige programmer.

Samtidig kan den nemt og hurtigt varmes op til 100 grader, som du kan følge ved hjælp af det indbyggede termometer. Brug derfor køkkenblenderen på en kold vinterdag, idet de mange omdrejninger er med til at kunne varme smagfulde supper op.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Wilfa BL1200 Blender

Wilfa BL1200 Blender_4 Den anden model i denne Wilfa blender test er Wilfa BL1200
En lidt ældre model med lidt færre funktioner, men med samme stabilitet.

Til is og frosne bær

Motoren har en effekt på 1200 Watt og kan derfor klare store opgaver, der kræver kraft som eksempelvis isterninger og frosne bær. Kanden er lavet af kraftigt glas og tåler derfor også de kraftige opgaver.

Den kan rumme op til 1,8 liter og har indgraveret målestok, så du nemt kan tilsætte den ønskede mængde eller følge en opskrift.

Indstil nemt efter behov

Et kontrolpanel på fronten af blenderen gør det nemt at betjene Wilfa BL1200. Der er mulighed for at skrue op og ned for styrken eller at vælge en forudindstillet funktion som eksempelvis knusning af is, smoothie, rengøring eller puls-funktion, som anvendes, når det skal gå rigtig stærkt.

Integreret sikkerhedsfunktion

Låget slutter helt tæt om kanden, så du undgår spild og via en udtagelig prop i midten, kan du tilsætte ingredienser løbende i processen. Og som en sikkerhedsfunktion i blenderen kan du ikke tænde for maskinen, før alle dele er korrekt samlet.

Alle dele kan tåle at komme i opvaskemaskinen og selve maskinen og ledningen kan tørres af med en fugtig klud efter behov.

Se hele anmeldelsen af Wilfa BL1200 blender her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

WILFA BL-800S Blender

WILFA BL-800S Blender

Det er næsten ikke til at undvære en blender, og med denne lille, handy model fra Wilfa er du godt kørende.

Info om Wilfa’s blender

Blenderen er sort og af rustfrit stål, den medfølgende kande er af glas og kan rumme 1,5 liter og kan tåle både is og varme op til 90 grader.

Motoren har en effekt på 800 watt, så den har noget power. Designet er enkelt og elegant og kan sagtens stå fremme på køkkenbordet.

Hastigheden kan justeres, den er NEMKO-godkendt, og den er nem at gøre ren.

Hvad kan blenderen?

Med denne blender kan du nemt og hurtigt både hakke og purere madvarer, du kan lave juice og smoothies, du kan blende suppe og du kan knuse is med de medfølgende specialknive. Dette er altså en ret fleksibel blender, du får her.

I låget til kanden er der påsat mål, så du kan hælde ingredienserne i med det samme og dermed spare på opvasken. I toppen af låget er der et mindre påfyldningslåg, så du kan fylde på efterhånden uden at skulle have det store låg af.

En smart måde at leve sundt på

Vi ved jo alle, at det er vigtigt at få spist frugt og grønt i en vis mængde hver dag. Det kan man komme lidt nemmere over ved at indtage det mere eller mindre flydende. Juice, smoothie og suppe kan nemt opfylde et ønske om at leve mere sundt. Og når det nu kan gøres så meget nemmere og hurtigere med en god blender, så kan de fleste være med.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Vinder af Wilfa blender test

De tre modeller, som vi har præsenteret i denne Wilfa blender test, er alle gode muligheder. De dækker alle de almindelige behov, som man ofte vil bruge en blender til og knuser alle is og frosne bær. Designet og styrken og små detaljer varierer og på den baggrund har vi valgt at udpege en vinder.

Bedst i test

Wilfa Raw Fuel Power Blender PF-1200S er den nyeste model og derfor kan den en lille smule mere end de tidligere modeller. Derfor vinder den titlen som værende ’Bedst i test’.

Bedst til prisen

Hvis man absolut ikke skal have det nyeste på markedet, er Wilfa BL-1200 et rigtig godt valg. Den kan stort set det samme som ’storebroderen’ og med en pris, der er noget lavere end den nyere model, får Wilfa BL-1200 derfor titlen som værende ’Bedst til prisen’.

Rengøring

Uanset hvilken model, du vælger, er det et godt tip at sørge for at holde den godt ved lige, så du kan få glæde af den i mange år frem. Den vigtigste opgave ligger i at sørge for at blenderen bliver gjort ordentlig ren – også af hygiejniske årsager.

Husk de små rester under kniven

På flere modeller kan delene tåle opvaskemaskine, hvilket er nemt og derfor fristende. Dog kan der være fordele i at vaske kanden op i hånden, så du er sikker på at få alle rester af ingredienserne med ud. Ofte vil der nemlig gemme sig små portioner under blenderkniven og her vil opvaskemaskinen i hvert tilfælde også komme til kort.

Vand og sæbe i blenderen

En nem og effektiv måde, hvorpå du kan rense din blender uden selv at få alt for beskidte hænder, er ved at hælde lidt sæbe eller mildt opvaskemiddel i kanden og derefter blende det i maksimalt et minut. På den måde får du de sidste rester ud af blenderen og kan herefter skylle efter med vand. Nogle modeller har også en separat knap og funktion til at gøre ren.

Kom godt i gang

Som nævnt i indledningen er det nemt at lave flere forskellige sunde måltider med en blender i hjemmet. Hjemmelavede juices og smoothies er efterhånden blevet et kapitel for sig i den gastronomiske verden og der er hele diæter, som udelukkende er baseret på juices og smoothies.

Til suppe, smoothies og meget mere

En blender bruges i dag til utallige formål og er i øjeblikket særligt populær til at lave sunde og lækre smoothies og juices derhjemme. En skøn og vitaminrig suppe bliver også nem at lave, så snart du kan blende alle kogte ingredienser i en god køkkenblender.

Med en kvalitetsblander i dit køkken, er det således nemt og sjovt at leve sundt og når du først får styr på de grundlæggende ting, er der nærmest ingen grænser for at skabe nye kombinationer af netop dine yndlingsfrugter og grønsager.

Sunde drikke, der booster energien

Det kan være god idé at søge lidt inspiration til de klassiske kombinationer og derefter kaste sig ud i en kreativ proces, hvor du kan sammensætte alt efter lyst og behov. Du kan læse meget mere om de eksakte vitaminbehov i hver frugt og grønt på nettet eller i bøger. Derefter vil du kunne lave din helt egen sundhedsfavorit, som oven i købet vil have en gavnlig effekt på den tilstand, du befinder dig i.

Hold varmen med en vitaminrig suppe

Så længe kulden er over os, er det også skønt at kunne blende en vitaminrig og mættende suppe på rodfrugter, bønner og hvad du ellers har lyst til. Også her kan du finde meget mere inspiration på nettet og i kogebøger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.