madmaskiner-omtalt

Pålægsmaskine test – En god pålægsmaskine med mange muligheder

Pålægsmaskine test

Med det store fokus vi i dag retter på vores køkken og tilberedning af mad, forarbejdningen af råvarerne og interessen for de ting, vi drikker hertil, synes det sværere og sværere at finde nye nicher og ukendte områder, som vil blive det næste nye nordiske køkken.

Gør-det-selv i køkkenet

Grundlæggende har det længe handlet om, at vi gerne vil vide mere om tingene og vi vil gerne deltage aktivt i processen. Bryg din egen øl, skyd din egen hjort og lignende temaer er populære discipliner på hobbyplan eller som en slags teambuilding øvelse.

I grunden er det jo sundt, at vi gerne vil grave dybere i fortællingen om, hvor vi har vores råvarer fra og hvordan vi kan bruge dem. Derfor er det også en trend, som har varet længe og intet tyder på, at den er på vej væk.

Tværtimod, men det kan være svært at blive ved med at bygge videre på. At finde på nye koncepter, som alle sætter det simple i centrum. For vi vil have simple og enkle koncepter, der er til at gennemskue. Ligesom vores mad skal være det.

 

Læs også:


Graef UNA9 pålægsmaskine

Graef UNA9 pålægsmaskine_06 Den første model i denne pålægsmaskine test er fra det tyske mærke Graef , som er kendt for at levere produkter af høj kvalitet.
Dette gælder også for denne pålægsmaskine, som for det første ikke fylder så meget i et trangt køkken.

Maskinen er rigtig nem at klappe sammen og kan således nemt stå op ad væggen som et skærebræt eller udfylde et mindre tomrum i køkkenskabet.

Pak pålægsmaskinen sammen

Størrelsen gør også, at den er er nem at transportere, så driver du en mindre cateringsvirksomhed eller er du ham, der altid ender med at stå for middagen til et selskab, får du her en tro følgesvend, som ikke volder det store besvær at tage med. Og hvem vil ikke blive lidt imponeret over at se en lækker pålægsmaskine i aktion?

Kig efter skivetykkelsen

Et andet vigtigt element ved enhver pålægsmaskine er muligheden for at indstille skivetykkelsen. Med denne Graef UNA9 pålægsmaskine kan man justere tykkelsen fra 0-15 millimeter, hvilket giver gode muligheder for at lave både tynde og større stykker.

Selve klingen har en diameter på 17 centimeter og er gjort af rustfrit stål.

Sikker i brug

Skridsikre fødder på denne pålægsmaskine gør arbejdsopgaven lettere. Det er vigtigt at kunne koncentrere sig om at skære, når klingen først er i gang, og derfor er det rart at være sikker på, at maskinen står helt stille.

Der er desuden kabelrum til opbevaring af ledning, så man heller ikke skal bøvle med at komme omkring ekstra ledning, som ellers hurtigt kommer til at ligge i vejen.

Et god start

Med en pålægsmaskine fra Graef kan man således være sikker på at få en god start med brugen af pålægsmaskine og det vil sandsynligvis hurtigt stå klart, hvor nemt den er at bruge, samt hvor mange muligheder, den skaber.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 2.699,00 0,00 2.699,00 Læs mere

Mark Pålægsmaskine, 220 mm klinge

Mark Pålægsmaskine 220 mm klinge1 Med den sidste model i denne pålægsmaskine test lander vi på toppen med en professionel maskine fra mærket Mark.
Her er der tale om en lækker lille sag, som godt nok ikke kan klappes sammen, men det gør ikke noget, når den er så fin at kigge på.

Er du feinschmecker med sans for det æstetiske, er denne det ultimative produkt at gå efter.

En hurtig model

Ligesom de to andre modeller i vores pålægsmaskine test kan skivetykkelsen justeres op til 15 millimeter.

Klingen er noget større og måler 22 centimeter og med Mark pålægsmaskine kan du arbejde med 300 omdrejninger i minuttet.

Kræs for feinschmeckere

Der er ingen tvivl om, at man kan skabe gode resultater med denne pålægsmaskine, som dog også ligger i den dyrere ende af prisskalaen. Har du hang til godt kram og sætter du pris på at få fingrene først i de unikke maskiner, er der en oplagt mulighed her i form af Mark pålægsmaskine.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens MS70002N pålægsmaskine

Siemens MS70002N pålægsmaskine_5 Den anden model i denne pålægsmaskine test er også fra Tyskland, men denne gang fra et lidt mere kendt mærke, nemlig Siemens.
Også her er der tale om et kvalitetsprodukt, som dog er noget større i omfang.

Denne pålægsmaskine kan ikke klappes sammen og kræver derfor noget mere plads på køkkenbordet eller i skabet.

Gode detaljer tæller med

Muligheden for at indstille skivetykkelsen rækker også her op til 15 millimeter, hvilket er det samme som den anden pålægsmaskine fra Graef.

Udover skivetykkelsen har maskinen nogle gode detaljer, som gør den nem at arbejde med. Disse tæller blandt andre også muligheden for kontinuerlig drift med sikkerhedsafbryder, trommelbeskyttelse og restebeholder samt en delvis dækket kniv.

Valuta for pengene

Som den anden repræsentant i denne pålægsmaskine test er Siemens MS70002N pålægsmaskine et godt bud på et fornuftigt køb. De små ting som sugefødder, støjsvagt løb og rum til ledningsopbevaring er også på plads, så med denne pålægsmaskine får du god valuta for pengene.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Et nyt stykke udstyr

Hvis du selv hører til dem, der interesserer sig for mad og sætter pris på at gøre det selv, er en pålægsmaskine et rigtig godt redskab. Og så findes det måske ikke allerede i den store samling af køkkenredskaber?
En pålægsmaskine er nemlig, så længe det nu måtte vare, et produkt, der er relativt overset. Dette skyldes måske selve navnet ”pålægsmaskine”. Altså en maskine til at skære pålæg – og det er måske ikke lige alle, som føler, at deres behov for skiveskåret pålæg er stort nok til at investere i en hel maskine til dette formål.

Meget mere end pålæg

Og derfor er navnet desværre lidt hæmmende for en pålægsmaskine kan rent faktisk også bruges til at skære rigtig mange andre ting på:

  • Grønsager, rå som tilberedte, kan skæres nemt og virkelig flot, så det kan bruges som dekoration eller pifte en simpel hverdagsret op.
  • Fisk, frossent eller fersk, kan skæres i delikate tynde skiver eller i ens formede stykker til sushi
  • Marcipan får også pludselig et professionelt udtryk, når du starter produktionen på en pålægsmaskine.

Pålægsmaskine test

Hvis du kan se de mange fordele, som en pålægsmaskine kan åbne op for i dit køkken, har du måske også lyst til at se nærmere på, hvilken pålægsmaskine, der kunne være noget for dig. Og her kommer en hjælp i form af en pålægsmaskine test, som vil præsentere 3 forskellige modeller og derefter kåre en vinder.

Testvinder

Med denne pålægsmaskine test er tre modeller introduceret og de er alle gode på hver sin vis. Det kan derfor være vanskeligt at tale om, hvilken maskine, der er bedst generelt, for det kan være individuelle behov, som er afgørende for det endelige valg.

Alligevel har vi valgt at kåre Grauf UNA9 Pålægsmaskine som testvinder. Valget skyldes, at det for det første er en pålægsmaskine med alt, hvad der dertil hører af funktionalitet og udstyr. Dernæst er det muligheden for at klappe den samme, som også adskiller den fra de andre maskiner, som gør, at det er Grauf, der bliver den stolte vinder af denne pålægsmaskine test.

Den sidste pålægsmaskine af mærket Mark ville nok i virkeligheden have vundet prisen, hvis den havde været billigere. Prisen på Mark pålægsmaskine er nemlig så langt fra de andre, at det ikke er helt fair at sammenligne dem på lige vilkår.

Bedst til prisen

Den anden pålægsmaskine fra Siemens har stort set de samme funktioner som Grauf og da den er væsentlig billigere, får den derfor titlen af ”Bedst til prisen”. Er du derfor på udkig efter et køb, hvor du får meget kvalitet for relativt få penge, er Siemens pålægsmaskine et rigtig godt valg for dig.

Gode råd til brug af pålægsmaskine

Har du investeret i en god pålægsmaskine, kan den forhåbentlig også holde i rigtig mange år. Du kan selv hjælpe med til dette ved at være god til at holde den vedlige og blandt andet gøre den grundigt ren efter brug. Her kan det anbefales af bruge medicinsk hvid olie i stedet for almindelig madolie.

Tør din pålægsmaskine af inden brug

I forhold til hygiejne er det også vigtigt at være opmærksom på, at din pålægsmaskine skal gøres ren inden brug, hvis den til dagligt står fremme på køkkenbordet. Her er den nemlig udsat for både støv, fedt og rester fra andre madvarer, så det er altid en god idé at tørre den godt af, inden du skal i gang med at skære. Alternativt kan du naturligvis gemme din pålægsmaskine væk i skabet, hvis du ikke vil risikere snavs.

Med denne artikel har du forhåbentlig fået øjnene op for mulighederne med en pålægsmaskine og i kraft af den efterfølgende pålægsmaskine test kan du føle dig godt klædt på i forhold til at skulle købe en maskine selv. Og så er der bare tilbage at ønske held og lykke og vi håber, at du vil få rigtig meget glæde af din kommende pålægsmaskine i mange år frem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.