madmaskiner-omtalt

Dehydrator test – med prissammenligninger

Dehydrator test

En dehydrator er beregnet til at tørre frugt og grøntsager, visse dehydratorer kan dog også bruges til andre ting, som f.eks at lave flæskesvær.
Når man tørrer frugt og grøntsager får de en helt anden smag, hvilket gør tørret frugt og grøntsager velegnet til snacks.

En dehydrator fungerer meget simpelt. Du skærer frugten eller grøntsagerne i tynde strimler og lægger dem på bakkerne, hvorefter man tænder for dehydratoren. Indenfor et kort tidsrum har man lavet naturlige snacks, som kan erstatte det usunde fredagsslik. Tørrede frugter og grøntsager er også velegnet som mellemmåltid.

I denne dehydrator test har vi testet 3 forskellige dehydratorer og fundet en testvinder. Fælles for de 3 dehydratorer, er at de er velegnet til almindelige mennesker – til en fair pris.

 

Læs også:


Excalibur dehydrator med timer

HUROM HU-700, 2ND GENERATION, THE BOOS SLOW JUICER

Dette er en dehydrator fra Excalibur, som har vundet flere internationale priser
Dehydratoren er fremstillet i USA, hvor mærket Excalibur også har hovedsæde.

Excalibur dehydratoren udmærker sig ved at have et simpelt design, som driver varmen fra den ene side af maskinen til den anden side af maskinen. Helt af sig selv.

Dehydratoren har en indbygget timer, som kan holde maskinen tændt i hele 26 timer.

Excalibur dehydrator har også en indbygget termostat, hvor du kan indstille temperaturen på mellem 40 til 74 grader. På den måde er du sikker på at frugten eller grøntsagerne bliver tørret ordentligt – hele vejen igennem.

En smart feature ved denne maskine fra Excalibur, er at motoren er placeret på siden af maskinen. Det gør at der ikke kan ske uheld, hvis der f.eks skulle dryppe saft eller kondens fra frugten ned i motoren.

Maskinen er udstyret med 5 bakker og har derfor kapacitet til de fleste mennesker behov.

Bakkerne kan nemt tages ud, hvis man har frugt eller grøntsager som er tykt skåret og derfor ikke kan være på de smalle pladser. Sker der, at der ikke er plads, så blot tag en plade eller to ud. Enkelt og simpelt.

Excalibur dehydratoren er lavet i god kvalitet, som helt klart er af luksuriøse materiale.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 2.504,00 0,00 2.504,00 Læs mere

Stor dehydrator fra Andrew James

Stor dehydrator fra Andrew James

Vi starter ud med vinderen af vores dehydrator test.
Andrew James dehydratoren er vinderen af denne test, fordi den har en tilpas størrelse, en fair pris og et moderne design.

Dette er en af de få dehydratorer, som er lavet af glas. Glasset gør at man kan følge med i processen og bedømme hvornår frugten har fået nok varme, uden at skulle tage frugten ud af dehydratoren (og dermed miste varme).

Der er hele 6 bakker i denne dehydrator, som er velegnet til tynde skiver af frugt og grøntsager. Andrew James dehydratoren er ikke velegnet til at tørre kød.

Andrew James dehydratoren er udstyret med det meget omtalte tørring-system, Converga Flow. Converga Flow systemet gør at bakkerne ikke behøver at blive roteret, hvilket en dehydrator normalt gør. Converga Flow systemet gør at dehydratoren er væsentligt mindre end andre dehydratorer, men stadigvæk har bibeholdt sin store kapacitet.

I bunden af dehydratoren er der en lille skærm, samt tre knapper. Skærmen viser hvor høj temperaturen er, samt hvor lang tid den har været tændt.

Fødevarerne kan tørre ved forskellige temperaturer mellem 40 og 70 grader.

Andrew James dehydratoren er naturligvis CE og RoHS godkendt og inkluderer derfor også en manuel samt brugsvejledning med retningslinjer for dehydratoren.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Barlife 899,00 0,00 899,00 Læs mere

Kompakt dehydrator fra Andrew James

Kompakt dehydrator fra Andrew James

Smart og kompakt dehydrator fra Andrew James
Dette er den eneste af vores udvalgte dehydratorer der er rund i stedet for firkantede, og det skiller den ud fra mængden.

Denne model er, ligesom den anden model fra Andrew James, udstyret med det patenterede tørring-system Convergaflow.

Plasticlåget er lavet i hårdt og solidt plast med et filter der beskytter fødevarerne mod skadeligt lys. Lys er skadeligt for næringsindholdet i fødevare der bliver dehydreret.

Derudover er dehydratoren også udstyret med en justerbar termostat, så du kan indstille den præcis til de fødevare du tørrer.

Denne dehydrator er særdeles velegnet til at lave bananchips og det populære amerikanske beef jerky.

Vi har valgt at kåre denne dehydrator som “Bedst til prisen” i denne dehydrator test, da vi synes at meget for sine penge

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Barlife 899,00 0,00 899,00 Læs mere

Stor og professionel dehydrator fra Excalibur

HUROM HU-700, 2ND GENERATION, THE BOOS SLOW JUICER

Den sidste dehydrator i denne dehydrator test er anderledes, i det at den er meget større og har flere features
Dette er altså en luksus-udgave af den førnævnte dehydrator fra Excalibur.

Excalibur dehydratoren har hele 9 bakker og dermed et samlet areal på 1,4 m2.

Den store kapacitet, gør at man kan tørre mange forskellige frugter og grøntsager på samme tid. Normalt anbefales det ikke at tørre flere forskellige slags frugter og grøntsager på samme tid, da duften fra de forskellige frugter, smitter af på de andre frugter.

Dette er dog ikke noget problem med denne dehydrator fra Excalibur, da den har en ekstra stor ventilator på hele 18 cm. Den ekstra store ventilator gør at der bliver trukket meget luft igennem maskinen.

Ligesom den anden dehydrator fra Excalibur i denne tekst, har denne store dehydrator fra Excalibur også en timer. Timeren kan køre helt op til 26 timer.

Maskinen indeholder også en justerbar termostat, hvor man kan indstille temperaturen på mellem 40 og 74 grader.

De mennesker der har fokus på strøm og besparelser, vil sikkert tro, at denne store dehydrator bruger meget strøm og dermed koster mange penge at holde kørende. Dette kan vi hurtigt afkræfte: den bruger ikke meget strøm. Dehydratoren bruger 0,100 kWh i timen, hvilket svarer til ca 1,2 kWh på 12 timer. Dette giver en strømudgift på mellem 2,00 og 2,50 kroner, for 12 timers brug af denne store dehydrator fra Excalibur.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Hvorfor købe en dehydrator på nettet?

Det er en rigtig god ide at købe en dehydrator. Her er nogle af fordele ved at købe en dehydrator:

  • Du kan lave sunde snacks, blot ved at snitte nogle frugter. Du kan ligeledes krydre de sunde snacks, så de får en helt anden smag – uden at det bliver usundt.
  • Det er sundt at spise varieret.
  • Du kan skifte chips og fredagsslik ud med tørrede frugter. Det smager bedre end det lyder.

Der er selvfølgelig mange andre grunde til at købe en dehydrator.

.. men hvorfor så købe en dehydrator på nettet? Det er der naturligvis også nogle fordele ved:

  • Fri fragt. Køber du for over 500 kroner, får du ofte fri fragt på de fleste webshops.
  • Større udvalg. I de fysiske butikker finder du ikke mange dehydratorer, da der ikke er mange mennesker der har en dehydrator. På nettet er det hurtigere at finde en dehydrator og der er et langt større udvalg at vælge mellem.
  • 14 dages fuld returret. Du får altid minimum 14 dages fuld returret ved køb af fysiske produkter på nettet.
  • Det er hurtigt og nemt at sammenligne priser på nettet.

En dehydrator er billig og et godt bidrag til den sunde og varierede kost.

Du kan krydre de tørrede frugter og grøntsager med diverse krydderier, for at give dem en anderledes smag. Det er ofte anvendt at krydre bananer, da tørrede bananer kommer til at have form og smag som chips.

Udover at tørre frugter og grøntsager, kan man også tørre tynde kødstrimler af magert kød.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.