madmaskiner-omtalt

Bamix stavblender test – Få 3 funktioner i én stavblender

Bamix stavblender test_1

Man behøver ikke at have meget plads i et køkken, for at få mulighed for at blende, piske og hakke med blot et enkelt køkkenredskab.

Alle disse funktioner kan nemlig fås i en kvalitetsstavblender fra Bamix.

Schweizisk køkkenkvalitet

Bamix er et schweizisk firma, der har produceret stavblendere og små køkkenmaskiner i over 60 år. Der ligger derfor en masse erfaring, specialisering og et højt kvalitetsniveau bag mærket Bamix.

Selvom navnet ikke umiddelbart virker så kendt på det danske marked, vil flere folk med særlig interesse for branchen og faget nikke genkendende til navnet, som nyder stor respekt i internationale kredse.

Bamix stavblender test

For at give et indblik i Bamix har vi valgt at lave en Bamix stavblender test. Vi har udvalgt tre forskellige modeller, som først beskrives og dernæst sammenlignes, hvorefter der peges på den model, der er ’Bedst i test’ og ’Bedst til prisen’.

 

Læs også:


Bamix Swissline Stavblender

Bamix Swissline Stavblender_7 Hvis du normalt går efter det det bedste på markedet, eller hvis du elsker at eksperimentere i et køkken, så er Bamix Swissline Stavblender et sikkert valg for dig.

Alene udseendet giver hurtigt indtryk af et instrument i særklasse, og med de mange funktioner, får man høj brugsværdi for pengene.

Kraftig motor med to indstillinger

Det er en kraftig motor, der er placeret i denne stavblender.

Den har en effekt på 200 watt, hvilket betyder, at den både nemt og hurtigt kan klare selv svære opgaver.

Ved hjælp af to knapper på stavblenderen  kan du indstille den til at arbejde med enten lette og luftige ingredienser (10.000-12.000 omdrejninger i minuttet) eller med hårde og tykke ingredienser (15.000-17.000 omdrejninger i minuttet).

Tre knivblade og minihakker dækker alle behov

For at kunne klare mange forskellige opgaver bedst muligt, følger der hele tre forskellige knivblade med til blenderen.

Det ene er et multifunktionsblad, egnet til at knuse både is og frosne bær.

Det andet er et piskerblad til mælk/fløde eller æggehvider og det tredje er et blenderblad, som kan bruges til eksempelvis suppe og pesto.

Derudover følger der også en minihakker med, som kan bruges til alt fra frugt og nødder til chokolade og kaffe.

Unikt design

Designet af Bamix Swissline stavblender er helt unikt, og farven rød vil skabe en flot kontrast i et minimalistisk og moderne køkken.

Udformningen er ergonomisk, så blenderen er rar at arbejde med, selv i længere tid ad gangen.

Med til stavblenderen hører også en bordstander, som gør det nemt og praktisk at opbevare stavblenderen i køkkenet.

Se hele anmeldelsen af Bamix Swissline stavblender her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
WhiteAway 1.475,00 0,00 1.475,00 Læs mere

Bamix M140 stavblender

Bamix M140 stavblender_5 Høj kvalitet med mange funktioner er også kodeordet for den anden model i denne Bamix stavblender test.

Her er designet enkelt og minimalistisk, men formen stadig ergonomisk og ekstrem brugervenlig.

Slidstærk motor

Motoren i Bamix M140 har en effekt på 140 watt, hvilket er nok til klare langt de fleste opgaver.

Den er slidstærk og for at holde i rigtig lang tid, anbefales det at dryppe syrefri olie i aksen cirka hver anden måned.

Skift mellem tre knivblade

Med til denne stavblender følger tre forskellige knivblade, som giver dig mulighed for at klare vidt forskellige opgaver.

Med multifunktionsbladet er det nemt at lave smoothies og shakes med både knust is og frosne bær.

Piskerbladet sørger for at piske mælk/fløde eller æggehvide skummende, hårde, eller hvordan du måtte ønske. Det sidste knivblad, blenderbladet, blender hurtigt grønsager til en tynd og fin suppe.

Praktisk opbevaring

Bamix M140 er designet, så den ligger godt i hånden og er derfor rar at bruge selv i længere tid ad gangen.

Med vægophænget er det også nemt at opbevare stavblenderen i køkkenet, hvor den er hurtig er tage frem, hver gang der er noget, der skal blendes, hakkes eller piskes.

Se hele anmeldelsen af Bamix M140 stavblender her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Bamix Gastro 200 stavblender

Den tredje model i Bamix stavblender test er ligesom de to andre af rigtig høj kvalitet.

Der er mange lighedspunkter med denne og den anden model, Bamix M140 stavblender.

Kraftig motor med indstillingsmuligheder

Motoren i denne Bamix Gastro 200 stavblender er kraftig og har en effekt på hele 200 watt. Dermed kan den klare selv de sværeste opgaver, lige fra isterninger til store grønsager.

Der er to indstillinger på blenderen, den ene er til lette opgaver og små mængder (10.000-12.000 omdrejninger pr. minut), mens den anden er til mere krævende ingredienser i større portioner (15.000-17.000 omdrejninger pr. minut).

Forskellige knivblade

Ligesom det er tilfældet for de to andre modeller i Bamix stavblender test, følger der også tre knivblade med til Gastro 200. Der er derfor mulighed for både at blende, piske og hakke.

Det første blad er multifunktionsbladet, som bruges til eksempelvis smoothies med isterninger og frosne bær. Dette blad kan klare selv de sværeste opgaver.

Piskerbladet er selvsagt til at piske med og blenderbladet er for eksempel godt, når man skal lave suppe af kogte grønsager.

Let at opbevare og rengøre

Gastro 200 stavblender er ergonomisk udformet og med det tilhørende vægophæng, er den nem at opbevare i køkkenet.

Hvad angår rengøring, anbefales det at vaske delene op i hånden, da slibemidlet fra opvaskemaskinen kan gøre knivene sløve. Den øverste del af stavblenderen og ledning skal blot tørres af med en klud.

Se hele anmeldelsen af Bamix Gastro 200 stavblender her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Den bedste Bamix stavblender

Der hersker ingen tvivl om, at alle tre modeller, som er beskrevet i denne Bamix stavblender test, er rigtig gode stavblendere og de vil kunne levere et godt resultat og holde i mange år frem.

’Bedst i test’

Alligevel er der særligt én model, som skiller sig ud fra de andre, både hvad angår design men også i funktionaliteten. Dette er den første model, Bamix Swissline stavblender. Både design, farve og holder er unik.

Samtidig er der også kælet ekstra meget for funktionen, idet der her også medfølger en minihakker. Derfor er det Bamix Swissline stavblender, som her kåres som ’Bedst i test’.

’Bedst til prisen’

Skal man skule lidt til prisen også – stavblenderne fra Bamix ligger i den dyrere ende af stavblender-markedet – er det værd at kigge nærmere på den anden model i testen, nemlig Bamix M140 Stavblender.

Her får man samme gode funktionalitet langt hen ad vejen, og designet er også både godt og ergonomisk.

Bamix M140 Stavblender kåres derfor til at være ’Bedst til prisen’.

Hvad bruger man en stavblender til?

Har du ikke før ejet en stavblender, er du måske ikke helt klar over alle de muligheder, som den giver. Det er nævnt flere gange, at man med en Bamix stavblender både kan blende, hakke og piske. Den kan derfor bruges til almindelig madlavning, fx til at hakke nødder og piskeflødeskum.

Vi uddyber her nogle af de meget populære ting, som du også vil kunne bruge en stavblender til at lave:

Smoothies

De seneste år er det blevet utrolig populært at drikke de såkaldte smoothies. Det er en tyk form for juice, lavet på frugt og tilsat frugtsaft eller mælk for at gøre den tyndere. Man kan bruge stort set al slags frugt i en smoothie og normalt kombinerer man 3-4 forskellige ingredienser.

Grøntsager kan også bruges og derfor er smoothies også blevet et rigtig sundt alternativ til alle de mennesker, som har svært at spise en masse frugt og grønt til hverdag. Flere og flere starter dagen med en smoothie, og med en Bamix stavblender er det hurtigt at starte dagen på en både god og sund måde.

Suppe

Den ene halvdel af året er suppe ekstremt populært i Danmark. Da er det både en god, nem og virkelig sund måde at få mange grønsager på. Derudover er en grøntsagssuppe faktisk rigtig billig mad. Det eneste, der kræves, er, at man koger nogle grønsager.

Vælg gerne lidt forskelligt for at få en kraftigere eller mere nuanceret smag – det kan for eksempel være kartofler, rødbede og pastinak. Når grøntsagerne har kogt længe nok til at være møre, hældes det meste af vandet fra. Gem det i en skål, hvis der er brug for at tilsætte mere senere.

Med en Bamix stavblender kan du nu blende alle kogte grøntsager direkte i gryden – og eventuelt tilsætte mere suppevand undervejs. Nemmere bliver det ikke og smagen er skøn.

Is-the eller -kaffe

Til den anden del af halvåret i Danmark, når suppe ikke er helt så attraktivt, kan det til gengæld være ekstremt lækkert at kunne servere en dejlig kold is-kaffe. Dette kræver gerne lidt knuste isterninger og skummende mælk.

Begge dele er muligt at lave med en Bamix stavblender, og derudover er det blot kold kaffe, som skal blandes sammen med delene. En Bamix stavblender kan altså fungere både som en isknuser og en mælkeskummer.

Er du ikke til kaffe, kan du også vælge at lave en dejlig kold is-the eller limonade, hvor du bruger din Bamix stavblender til at knuse fint is, så drikken hurtigt bliver kold – og bliver ved med at være det et stykke tid frem.

Søg nemt mere inspiration

Som du nu ved, er der flere fristelser at kaste sig ud i, hvis du ender med at købe en Bamix stavblender. Dette var blot et par eksempler.

Med tiden vil du helt sikkert selv opdage mange flere muligheder og hvis du savner inspiration, er det hele kun et klik væk! Der er masser af gode madblogs og opskrifter på nettet og nogle steder er specialiseret i netop de ting, som man laver med en blender.

Tilbage er der derfor kun at ønske held og lykke.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.