madmaskiner-omtalt

Gør noget godt for miljøet: Sælg det brugte IT udstyr, når det skal skiftes

Brugt IT udstyr

Hvis dig og din virksomhed skal til at anskaffe nye computere, så kan der være en god del penge at spare på udskiftningen, ved at sælge det gamle i samme proces

Brugt IT udstyr kan faktisk indbringe flere penge end de fleste tror, det er blot med at finde den rette køber til det. Hvis du kigger på https://brugt-it.dk, så kan du se at de opkøber brugt IT-udstyr fra virksomheder, og det gør faktisk opgaven med at finde en køber til det, meget nemmere. Og oven i købet er i sikret, at alt data bliver slettet korrekt, når i sælger til dem.

Ikke nok med at i sparer penge ved at sælge det gamle udstyr, så gør i også en god ting for miljøet, da der er en masse ressource spild, når gammelt udstyr bliver skrottet. Faktisk så er IT branchen en af de brancher der har den største negative effekt på miljøet.

Miljøstyrelsen siger, at det årligt koster samfundet 400 mio. kr, fordi op i mod halvdelen af alt elektronik udstyr herhjemme, bliver skrottet forkert, og dermed kommer udenom systemet.

Der er meget af det gamle udstyr der kan bruges af andre, blot ved udskiftning af enkelte dele, og derfor vokser markedet for brugt IT udstyr hvert år, i takt med at flere og flere får øjnene op for dette.

Det at markedet vokser hele tiden, betyder også bedre priser og mere konkurrence på området, til gavn for os alle og miljøet. Det er altså en win win situation.

For lige at vende tilbage til hvor meget det egentlig betyder for miljøet at IT udstyr bliver genanvendt i stedet for at blive smidt ud, så har vi fundet nogen tal på det hos Brugt-it.dk.

De skriver, at det kun er mellem 15 og 20 procent af elektronikaffaldet der bliver genbrugt, og at mængden af affaldet forventes at stige med 8% om året. Samtidig så indeholder det ofte farlige stoffer for miljøet. De skriver også at, der hvert år bliver produceret 20-50 millioner tons affald fra elektronik i hele verdenen.

Det er nogen tal man kan tage og føle på, og som vi gerne skulle have bragt ned. Du og din virksomhed kan hjælpe med dette, ved at sælge jeres brugte IT udstyr i stedet for at skrotte det.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.