madmaskiner-omtalt

Stempelkande test – med prissammenligninger

Stempelkande test

En stempelkande er en af de nemmeste måder, at lave en friskbrygget og velsmagende kande kaffe på.
En stempelkande er ofte en glaskande, men kan sagtens være en stålkande. I gamle dage kunne man kun få en stempelkande i glas, men sådan er det overhovedet ikke mere.

I dag er der lavet smarte stempelkander, som faktisk ligner helt almindelige kaffekander. Forskellen er blot, at du kan lave kaffen i en stempelkande – det kan du ikke i en kaffekande.

I denne stempelkande test vil vi komme nærmere ind på 3 forskellige stempelkander. De 3 stempelkander er meget forskellige, så kan du ikke lide den ene, er der god chance for at du kan lide en af de andre. Priserne er også forskellige, men i den billige ende af skalaen.

Her de 3 stempelkander vi har testet. God fornøjelse.

 

Læs også:


La Cafetiere Classic Chrome stempelkande – til 4 kopper

La Cafetiere Classic Chrome stempelkande_2 Vi starter denne stempelkande test med en retro-stempelkande
Dette er en enkel og smart stempelkande.

Kanden har plads til 4 kopper, dog kun 3 store kopper.

Dette betyder at denne stempelkande er til dem der ikke drikker meget kaffe, eller til dem, som blot ønsker at lave en kop kaffe eller to, til gæsten der måtte komme forbi.

Nem rengøring

En stempelkande som denne er nem at gøre ren. Faktisk behøver du ikke at gøre den ren efter hver gang du har brugt den, udover selvfølgelig lige at skylle den af, så der ikke er gammel kaffe i den.

Efter hver 5-6 gang kan det være en god ide at foretage en mere grundig rengøring, hvor du tørrer den ordentligt af.

Denne elegante stempelkande fra La Cafetiere, er perfekt til en søndagsbrunch, eller til eftermiddagskaffen med veninderne.

La Cafetiere Classic Chrome vinder vores stempelkande test. Den vinder fordi at den er flot og nem at bruge, samtidig med at man får en velsmagende kop kaffe fra denne stempelkande.

Læs hele anmeldelsen af La Cafetiere Classic Chrome stempelkande – til 4 kopper her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Stelton EM Press stål stempelkande

Stelton EM Press stål stempelkande_2 Den næste i vores stempelkande test er fra Stelton
Denne stempelkande fra Stelton, model EM Press, er en rigtig populær stempelkande.

Udenpå ligner den en helt almindelig kaffekande, men den er god nok – det er en stempelkande. Netop fordi at denne stempelkande har det moderne design, kan den sagtens stå fremme på køkkenbordet – eller i stuen, hele tiden.

Kanden er nem at bruge. Det eneste du skal gøre, er at dreje håndtaget til siden – og så er den åben.

Kanden har ligeledes dobbeltisolerede sider, så kaffen kan holde sig varm i lang tid.

Flot og holdbart design

Stempelkanden er lavet i rustfrit stål. Den kan rumme kaffe til cirka 8 kopper kaffe, hvorfor vi her har fat i en af de store stempelkander på markedet.

Husk, at når du skal lave din stempelkaffe, er det vigtigt at vandet ikke er dybt-kogende. Det må gerne være 94-96 grader varmt.

Vi har valgt at kåre denne stempelkande, som “Bedst til prisen” i vores stempelkande test, fordi vi synes at man får meget for pengene.

Læs hele anmeldelsen af Stelton EM Press stål stempelkande her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Stelton AJ stål stempelkande

Stelton AJ stål stempelkande Til sidst i denne stempelkande test har vi fundet endnu en stempelkande fra Stelton.
Stelton er uden tvivl markedsdominerende, når det kommer til stempelkander. Det er på ingen måde tilfældigt.

Se bare denne stempelkande fra Stelton, model AJ. AJ stempelkanden er lavet i det klassiske tidsløse design fra Stelton.

Kanden er 21 cm høj og har dobbelt isolerede sider.

Det tidsløse design fra Stelton, har en fordel mere. Det er nemt at gøre rent. Faktisk, er det bare at skylle kanden med vand efter brug, samt eventuelt en klud til at tørre den over med. Voila – så er den så god som ny.

Der medfølger naturligvis en måleske.

Læs hele anmeldelsen af Stelton AJ stål stempelkande her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Hvordan fungerer en stempelkande?

Der er ingen tvivl om, at en stempelkande er meget smart. Der er flere og flere mennesker der køber sig en stempelkande – specielt dem, som godt kan lide en god kop kaffe – hver dag.

Først og fremmest: hvorfor købe en stempelkande?

Det er simpelt. En stempelkande fylder ikke særlig meget, som fx en kaffemaskine eller espressomaskine. Alene denne fordel er enorm, da du blot kan stille stempelkanden ind i skabet når du ikke bruger den – det kan du ikke på samme måde, med en kaffe- eller espressomaskine.

Udover at en stempelkande ikke fylder særlig meget, er den heller ikke særlig dyr. Bevares – nogle synes måske af 400-500 kroner for en kande er dyrt. Men her skal du tænke på alternativerne. Du får ikke megen kaffemaskine eller espressomaskine for 500 kroner. Køber du en stempelkande, kan den gemmes væk, lave kaffe på få minutter – og hvor der ikke er al mulig teknik der kan gå i stykker.

En stempelkande – det er den helt store udfordrere, til de populære espressomaskiner.

Men hvordan fungerer en stempelkande så?

Det er egentligt meget simpelt, men for at undgå misforståelser, ridser vi alligevel fremgangsmåden op.

  1. Start med at veje kaffen. Normalt bruger man 6, 7 eller 8 gram kaffe pr kop – alt efter om man vil have en mild, almindelig eller stærk kaffe. Dvs, at har du en 4 koppers stempelkande, skal du bruge, 24, 28 eller 32 gram kaffe.
  2. Kaffen skal naturligvis være malet/kværnet. Groft kværnet.
  3. Kog vand – og lad det dampe af, så det ikke er brand-kogende, når du hælder det i stempelkanden, oven på kaffen.
  4. Efter et par minutter presser du stemplet ned. Gør det forsigtigt, da du kan risikere at der skabes tryk i stempelkanden, hvis du gør det for hurtigt – og så kan det nemt gå galt. Hvis du ikke har prøvet det før, så stil evt. stempelkanden ned i køkkenvasken, de første par gange.
  5. Vent et par minutter med at hælde kaffen op.
  6. Voila – sværere er det ikke!

Så nemt er det at lave kaffe med en stempelkande. Utroligt nemt, billigt og anderledes.

Og husk på: selvom det måske synes som mange penge at betale for en kande, så er det ikke en kande – det er en stempelkande. En kande, som kan lave kaffe – og som i langt de fleste tilfælde er bedre, flottere og billigere end en almindelig kaffemaskine.

Har du spørgsmål til nogle af de forskellige modeller, eller har du selv erfaring med en eller flere stempelkander, hører vi meget gerne fra dig. Du kan benytte kommentarfeltet nedenunder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.