madmaskiner-omtalt

Melitta kaffemaskine test – De holder i længden

Melitta kaffemaskine test_1

En god kaffemaskine er nærmest standardudstyr i et almindeligt dansk køkken
Vi danskere drikker faktisk omtrent tre kopper kaffe i gennemsnit – hver eneste dag.

Behovet er stort og når maskinen anvendes så ofte, kan det kræve en ekstra god kaffemaskine for at stå distancen over længere tid.

Melitta har 100 år på bagen

Vi har her udvalgt tre forskellige Melitta kaffemaskiner som vi tester. Melitta er et kendt mærke indenfor branchen og faktisk var det en dame ved navn Melitta Benz, som for over hundrede år siden fandt på at udvikle kaffefiltret.

Hun var efterhånden blevet godt træt af al den kaffegrums i kaffen og hun var åbenbart ikke den eneste! Kaffefiltret blev hurtigt en stor succes og i dag er firmaet Melitta en stor international virksomhed, som producerer forskellige elektriske apparater.

Melitta kaffemaskine test

De tre bud på en god Melitta kaffemaskine beskrives her hver for sig og sammenlignes tilslut, hvor der kåres en model, som er ’Bedst i test’ og ’Bedst til prisen’. Vi håber, at testen vil gøre dig lidt klogere på de små forskelle, så du selv kan vurdere dine behov og ønsker for en god kaffemaskine i fremtiden.

 

Læs også:


Melitta Signature Style Krom kaffemaskine

Melitta Signature Style Krom kaffemaskine_5 Den første, i denne Melitta Kaffemaskine test, lægger hårdt fra start. Her er en maskine, der kan sit kram til perfektion
Den kan, hvad den skal kunne, og går helt ned i detaljerne for at skabe det bedste resultat.

Perfekt bryggetemperatur

Et godt eksempel på den høje kvalitet, man får med denne Melitta Kaffemaskine, kan aflæses i den tid og temperatur, som maskinen brygger kaffen ved.

Med en bryggetemperatur på 96 grader og 85 grader, når den holdes varm, er betingelserne opfyldt for at give den ultimative kaffenydelse.

International prismodtager

De små detaljer er ikke gået ubemærket hen. Denne Melitta Kaffemaskine har nemlig modtaget det gyldne stempel fra European Coffee Brewing Centre (ECBC), hvilket kun tildeles de maskiner, der lever op til meget strenge kvalitetskrav.

Flot design

Med Melitta Signature Style kaffemaskine kan du således både lave god kaffe, men du får også kvalitetsdesign, der er skabt med udvalgte materialer som eksempelvis krom og glas.

Kanden rummer 1,25 L, hvilket er nok til cirka 10 kopper kaffe. Skal du kun bruge kaffe til dig selv og en gæst, er der en særlig bryggefunktion, der skaber kaffe af høj kvalitet, men i mindre målestok.

Kvalitet, design og brugervenlighed i én maskine

Der er også flere automatiske funktioner gemt i denne Melisa kaffemaskine. Blandt andet er der autosluk og vandtandtanken lyser af sig selv, når man hælder vand i den.

Melitta Signature Style forener kvalitet, design og høj brugervenlig i ét og med denne model på køkkenbordet vil du bestemt kunne glæde dig over mange gode kaffeminder i mange år frem.

Se hele anmeldelsen af Melitta Signature Style Krom kaffemaskine her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Melitta Excellent Grande 3.0 kaffemaskine

Melitta Excellent Grande 3.0 kaffemaskine_8 Skal det gå hurtigt med at få kaffen klar, er den næste Melitta kaffemaskine et godt bud på en løsning i hjemmet eller til det lille kontor

3 minutter til kaffen er klar

Du behøver bare at vente i tre minutter fra vandet er sat over til du kan drikke den første kop kaffe. At brygge alle de 12 kopper, som maskinen kan klare, tager 10 minutter.

At Melitta Excellent Grande 3.0 er hurtig, går ikke ud over kvaliteten af kaffen, som brygges ved 96 grader og holder de 86 grader, når den er drikkeklar.

Pænt udtryk

Melitta Excellent Grande 3.0 er skabt i et klassisk design og fås både i sort og i hvid. Tragten har samme farve som maskinen og viser også i den sammenhæng, at der er tænkt over de små detaljer.

Sikker service

Denne Melitta kaffemaskine har yderligere et par ekstrafunktioner, som vil gøre det nemt og behageligt at bruge maskinen til hverdag. For eksempel er der to varmelegemer – ét til at brygge og et andet til at holde kaffen varm.

Derudover giver autosluk funktionen en sikker fornemmelse, da maskinen selv slukker efter to timer, hvis den ikke bliver brugt.

Se hele anmeldelsen af Melitta Excellent Grande 3.0 kaffemaskine her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 551,00 0,00 551,00 Læs mere
hw-homeware 599,95 0,00 599,95 Læs mere
Coop.dk 699,00 0,00 699,00 Læs mere

Melitta Look de Luxe SST kaffemaskine

Melitta Look de Luxe SST Den tredje og sidste, i vores Melitta kaffemaskine test, tilbyder et lidt andet look med stål, også på tragten og på kaffekandens håndtag
Designet gør den lidt mere rå og da den stadig er enkel i formen, vil den sikkert passe godt ind i mange moderne køkkener.

Vælg din favorit aroma

Melitta Look de Luxe SST har en tragt med udtagelig filterindsats med drypstop, så man nemt kan påfylde kaffe i maskinen.

Når de fint malede kaffebønner er fyldt på, kan man vælge, om man ønsker at kaffen skal være stærk eller mild. Dette sker via den aromavælger, som er på maskinen.

Industrielt look i eget køkken

Denne Melitta kaffemaskine kan brygge cirka 10 kopper kaffe, men du kan selvfølgelig også bruge den, hvis det blot er til dig selv.

Det er nemt at lave god kaffe på Melitta Look de Luxe og samtidig får du en maskine, som skiller sig lidt ud fra andre og giver dit køkken et råt og industrielt look.

Passende pleje

Ved almindelig brug er det nok at skylle kanden af med vand. Med jævne mellemrum skal kanden dog vaskes med vand og sæbe – enten i hånden eller i opvaskemaskinen. Derved fjernes rander på kanden og maskinen ser ny ud igen. Selve kaffemaskinen og ledning tørres af med en fugtig klud efter behov.

Se hele anmeldelsen af Melitta Look de Luxe SST kaffemaskine her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Den bedste Melitta kaffemaskine

Med tre gode gange Melitta kaffemaskine er det tid til at pege på en testvinder. Alle tre maskiner laver god kaffe og med kun små detaljer til forskel, kan det synes svært at pege på én fremfor de andre. I sidste ende er det de personlige behov eller den individuelle smag, som er afgørende for valget.

Testvinder

En kaffemaskine med det gyldne stempel fra European Coffee Brewing Centre er vanskelig at overgå. Når denne Melitta kaffemaskine lever op til så høje krav, som ECBC forventer, skyldes det både funktionalitet, resultat samt design.

Alle grene forenes i en tidløs, eksklusiv og innovativ kaffemaskine, som også i vores test løber med titlen som værende ’Bedst i test’. Med Melitta Signature Style er du forrest i feltet indenfor god klassisk kaffebrygning og du kan med ro i maven se frem til mange år med god kaffe indenfor rækkevidde.

’Bedst til prisen’

Den anden Melitta kaffemaskine er med i feltet langt hen ad vejen og selvom designet er en smule mere konventionelt, er resultatet stabilt og giver mange muligheder for at nyde en god kop kaffe. Prisen på Melitta Excellent Grande ligger en del lavere end de to andre og derfor har vi her valgt at give den anden Melitta kaffemaskinen titlen som ’Bedst i test’.

Sådan holder du din kaffemaskine godt kørende

Uanset hvilken model, du vælger, er det vigtigt at holde den ved lige, hvis du gerne vil have din kaffemaskine til at holde i mange år. Heldigvis er der ikke tale om nogen stor indsats, men med lidt opmærksomhed på maskinens tilstand kan man komme langt.

Ved at afkalke din Melitta kaffemaskine med jævne mellemrum holder du nemlig maskinen ved lige og du sikrer dig samtidig, at den fortsat kan brygge kaffe med den rigtige smag.

Tjek vandets kalkindhold

Du kan enten holde øje med, hvordan maskinen ser ud eller du kan føre ’journal’ over, hvornår du sidst afkalkede din kaffemaskine. Det er svært at sige præcis hvor ofte, det skal gøres, for det afhænger naturligvis af brugen samt af kalkindholdet i vandet.

Kalkindholdet i vandet er ret forskelligt alt efter hvor i landet, du bor. Du kan aflæse dit eget indhold på kommunens hjemmesider på nettet.

Vask kanden en gang om ugen

Til hverdag er det nok at skylle kanden med vand efter brug, men hver 5-10 gang kan det anbefales at vaske kanden med vand og sæbe. På den måde er du fri for streger på kanden, som med tiden kan være svære at få helt af. Nogle kander tåler opvaskemaskine, mens andre helst skal vaskes af i hånden.

Tjek din Melitta kaffemaskine og gør det til en del af oprydningen en gang om ugen. Selve maskinen og ledningen kan tørres af med en fugtig klud.

Et stort udvalg

Selvom det som regel er få funktioner, som optræder på en almindelig kaffemaskine, kan der alligevel være relativt stor forskel på de forskellige modeller. Der er mange firmaer, som udvikler og producerer kaffemaskiner, så udbuddet er derfor stort.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.