madmaskiner-omtalt

Tre ting, der gør dig bedre i køkkenet

Prøvesmagning

At øvelse gør mester, gælder i alle livets forhold. Det er en gammel sandhed, at skal du forbedre dine talenter i hvad som helst, så må du øve dig. Det gælder naturligvis også, hvis du gerne vil opgradere dine kokke-skills

Er du elendig, middelmådig eller eminent til at lave mad, så er der jo altid plads til forbedring eller udvikling af dine evner ud i det kulinariske univers.

Du kan forbedre dine evner på forskellig vis, og her vil du få nogle helt konkrete forslag til, hvordan du kan gøre det.

  • Smag på de forskellige råvarer

Se også:

Vil du gerne kunne servere nogle andre retter, end dem du plejer at servere, eller vil du gerne give dine favoritretter et tvist, så kan det første skridt på vejen være, at du målrettet lærer nogle andre råvarer at kende. Smag på dem både i rå og i tilberedt stand, og lær, hvordan deres smag interagerer med forskellige andre ingredienser. På den måde kan du stille og roligt udvide dit repertoire.

Gør du det, vil du snart kunne variere dine hofretter og senere kunne kaste dig ud i nogle kvalificerede selvkomponerede opskrifter. Du er jo din egen bedste smagsdommer.

  • Duft til maden

En lækker ret vurderes ikke alene på smagen. Dine andre sanser sættes også i spil. Således stimuleres både syns- og lugtesansen også, når de præsenteres for et måltid mad. Det er bestemt ikke uvæsentligt, hvordan maden dufter.

Den indbydende duft af veltilberedt mad er i høj grad med til at sætte forventningerne og denne mad i vejret. Selve nydelsen af maden ville bestemt være forringet, hvis din lugtesans sætter ud.

Derfor er den dygtige kok meget opmærksom på, at lugtesansen har en rolle at spille både i tilberedelsen og i nydelsen af maden.

De rå ingredienser skal ubetinget være friske. Når kokken lugter til råvarerne, kan han sikre sig, at de er helt friske. Det er den første betingelse for at lykkes med et godt måltid.

At det færdige måltid lokker den gode appetit frem, ved vi alle.

  • Lær fra dem, der er bedre end dig

Du kan godt eksperimentere dig frem til at blive en bedre kok. Men den allerbedste måde at forbedre dine kokkeevner er og bliver mesterlæren. Sørg for at holde dig tæt til en kok, der kan lære dig alle sine tips og tricks. Lur ham eller hende kunsten af, lær det, vedkommende kan, så har du et rigtig godt fundament til selv at videreudvikle på nogle af opskrifterne eller teknikkerne.

Har du ikke lige en egnet læremester i dit netværk, så er der heldigvis masser af muligheder for at få lært det fornødne til at stige i graderne inden for madlavningskunsten.

Flere af disse ting kan du gøre derhjemme, men den bedste måde at blive bedre i køkkenet på er ved at komme ud og møde andre mennesker og ny mad og drikke. Det kan du fx gøre til vinsmagning el. madkurser.

Vær åben for at lære nyt, så vil du snart erfare, at mad og drikke er et både nyttigt og behageligt område at dygtiggøre sig indenfor.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.