madmaskiner-omtalt

Renovering eller ny bolig

Renovering af tag

Der er mange ting der skal falde på plads, når du gerne vil enten renovere dit nuværende hus eller købe nyt

Det første der skal ske, før du overhovedet går videre med dine planer, er at du får styr på dit budget. Hvad har du egentlig råd til og har du pengene eller skal du ud og låne dem?

Hvis du beslutter dig for at renovere, men ikke har pengene til dine planer, så er der heldigvis stadig mulighed for at det kan lade sig gøre.

Det bedste er, hvis du har friværdi og dermed kan tage lån i ejendom. Ved en belåning af hus, stiller du din friværdi som sikkerhed, og dermed er det meget billigere, end hvis du f.eks tager et forbrugslån. Der er stor forskel på renterne, og selv om nogen få procenter ikke lyder af meget, så løber det rigtig hurtigt op på den lange bane.

Hvis du f.eks låner 1 million kr. i 10 år med 2 procent rente, så vil din samlede tilbage betaling lyde på 1.106.740,43 kr. Er renten f.eks på 6 procent så er beløbet for din tilbage betaling helt oppe på 1.333.750,15 kr. Det er altså en forskel på mere end 200.000 kr.

Du skal altså gå efter at få et billigt lån, og ved at låne i din bolig, så er du godt stillet rent økonomisk. Der er jo ikke nogen af os der bryder sig om at betale mere end nødvendigt.

Hvis du derimod er fast besluttet på at sælge dit hus og købe nyt, så skal du bruge friværdien til at lægge udbetalingen på den nye bolig og forhåbentligt er det nok. Det er nemlig dyrt at låne til en udbetaling i forhold til et normalt bolig lån.

Bolig lån er nogen af de bedste lån du kan få, da långiver dermed har sikkerhed i ejendommen og det betyder væsentlig lavere renter end ved et forbrugslån.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.