madmaskiner-omtalt

Mad på budget? Få ender til at mødes sidst på måneden

Råvarer til madlavning

Det er sidst på måneden. Madkontoen er tom, og det samme er din mave

Det er en situation, rigtig mange kender til – især studerende, der skal forsøge at få en skrabet SU til at slå til, hvilket ofte ender i pasta, kødsovs og ketchup den sidste uge i måneden, når de obligatoriske byture er betalt.

I denne artikel har de samlet en række råd, der forhåbentligt kan hjælpe dig med at få fyldt maven, uden at det koster en formue, eller uden at du er nødt til at gå på kompromis med smag eller råvarer.

Spis billigt til morgen og middag

Det, de fleste ser frem til at skulle sætte tænderne i, er ofte aftensmaden. Der er ofte gjort mere ud af dette måltid end de øvrige. Og det er i høj grad en tendens, du kan overveje at holde i hævd, hvis budgettet er småt.

Har du mulighed for at skrue helt ned for blusset til morgen og middag med meget skrabede retter, kan du tillade dig at ofre en anelse flere kroner til aftensmad. Du kan eksempelvis hoppe på den billige havregryn med mælk til morgenmad, mens middagsmaden kan være et fladt stykke rugbrød med ost eller billigt pålæg. Det bør frigøre midler til et større aftensmåltid.

Vælg mad på dato

Rigtig meget mad bliver hver dag smidt ud, selvom det egentlig sagtens kan spises. Hvis du går på jagt efter mad, der er på dato i supermarkederne, finder du med al sandsynlighed et væld af muligheder, som er lige til at spise.

Maden fejler som udgangspunkt intet, men butikkerne har nogle regler, de skal overholde. Og det kan du drage fordel af. Brug lidt ekstra tid på at spotte de gode tilbud, som ellers bare ryger i skraldespanden.

Der findes et væld af apps, som også tilbyder, at du kan afhente billig mad fra butikker, caféer eller restauranter til en brøkdel af den normale pris. Det kan også være værd at overveje, hvis du er flad.

Kig forbi venner eller familie

Hvornår har du sidst set Phillip, din ven fra gymnasiet? Eller moster Susan? At være flad på madbudgettet kan være en oplagt mulighed for at se folk, du ikke har været sammen med i et længere stykke tid. Ja, det er måske en dårlig undskyldning, men alle undskyldninger er gangbare, når det handler om at se dem, vi holder af. Så pak den dårlige samvittighed væk, vær åben om, at du er flad, så der er noget, I kan grine af – og tag så kontakten.

Er du træt af plage venner og familie om at spise med, kan du selvfølgelig også se, om det er fordi, du lever for dyrt eller har brug for en ekstra indtægt. Du kan selvfølgelig også overveje at låne penge, hvis dine leveomkostninger simpelthen er for høje i en periode.

Lån penge, hvis din samvittighed ikke holder til at trække på venner og familie, eller hvis ovenstående råd ikke løser dit problem, så du kan komme i mål. Sulte skal du under ingen omstændigheder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.