madmaskiner-omtalt

Køkkenmaskiner er ikke hvad de har været

Køkkenmaskine der rører chokolade dej sammen

Der er sket utrolig meget med husholdningsmaskiner, siden Gertrud Sand i 90erne så brændende ønskede sig en foodprocessor i julegave i The Julekalender

Siden er foodprocessorer blevet allemandseje og findes i stort set alle køkkener rundt om i landet.

Der er ligeledes siden udviklet en lang række maskiner til madlavningen, som hverken Gertrud Sand eller os andre kunne forstille os for mere end tyve år siden.

Nu om dage kan man finde maskiner til alle dele af madlavningen, og med fremkomsten af internettet og ’Internet of Things’ (IoT), hvor elektroniske apparater er forbundet til internettet og kan fjernstyres, er der igen fart på udviklingen af madmaskiner.

Den udvikling er til stor gavn for de fleste mennesker, og den vil fortsætte med uændret hastighed i de kommende år og årtier.

Start madlavningen fra bilen

Den teknologiske udvikling har forbundet stort set alt og alle til internettet, og på samme måde som man altid har adgang til online casinoer via sin smartphone, kan vi nu også være direkte forbundet til vores køkkenredskaber hjemme i privaten via vores mobil.

Mange af de nye produkter på markedet for køkkenmaskiner bliver nu udstyret med IoT, hvilket giver en lang række nye muligheder i forbindelse med madlavning.

Har man f.eks. bestemt sig for, at ville have en langtidsstegt steg til aftensmad, kan der gå lang tid fra man er hjemme fra arbejde og til man endelig kan sætte sig til spisebordet og nyde stegen. Med de nye og smarte ovne kan man via sin telefon tænde og slukke for ovnen, så man på den måde kan sætte madlavningen i gang, længe før man er hjemme i køkkenet.

Køleskabe klæder dig på til et sundt måltid mad

Køleskabe er en af de ting, som formentlig får størst nytte af IoT og tilkoblingen til internettet. Man kan sagtens forestille sig, at man om kort tid kan få hjælp af sit køleskab til sammensætte en ret. Med kunstig intelligens i køleskabene kan man bede dem om at sammensætte et måltid ud fra de madvarer, man har på køl og i forhold til kostvejledningerne.

Det lyder ret science fiction agtigt, men teknologien er inde i en rivende udvikling, og det er kun et spørgsmål om tid, før køleskabe bliver en hjælpende hånd i køkkenet på samme måde, som foodprocessorer er det nu.

Allerede nu findes der en bred vifte af IoT køleskabe på markedet. På mange af dem er der skærme, hvor du (eller køleskabet selv) f.eks. kan skrive indkøbslister, så man altid er opdateret med, hvad man mangler af mad og drikke.

Har man ikke selv lyst til at tage på indkøb, kan et smart køleskab kobles op med indkøbstjenester, som sender en bestilling afsted til supermarkedet, når der er brug for at få køleskabet fyldt op.

Mange sjove og hjælpsomme gadgets

Det er dog ikke kun de store hårde hvidevarer, som har stor nytte af IoT og internettet. Mange små og mindre gadgets er ligeledes blevet udviklet for at gøre tingene nemmere og mere effektivt. Man kan f.eks. anskaffe sig en røgalarm, der ikke kun opfanger røg, men også forskellige typer af gas og andre usunde substanser, der kan forekomme i et køkken.

Der er ligeledes udviklet smart bestik, der kan registrere, hvad og hvor meget vi putter i munden. Det gør, at den straks kan komme med forslag til, hvordan man f.eks. kan spise meget sundt og undgå for mange usunde kalorier.

På samme måde kan en kop holde styr på, hvor meget du drikker, og komme med forslag til hvor meget og hvornår du bør drikke. I fremtiden skal vi altså ikke kun indrette vores køkkener, men også indrette os efter vores køkkener.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.