madmaskiner-omtalt

Inspiration til den perfekte brunch

Brunch

Brunch – den er perfekte blanding af breakfast og lunch, og pendant til det dansk ”mokost” (morgenmad + frokost)

Der kan ikke være nogen tvivl om, at brunchen er kommet for at blive, og danskerne elsker i dag brunch i alle dens former og afskygningen. Oprindeligt importeret fra England og USA kan man nu få brunch på selv den mindste lille café i sidegaderne, mens større restauranter og hoteller som regel kan diske op med den ene overdådige buffet efter den anden.

I denne artikel kigger vi på inspiration til den perfekte brunch, både når du laver den selv, eller når du spiser ude med de bedst brunch deals.

Æg

Intet brunchbord uden æg. I flere tusinde år har det været en fast del af menneskets rutine at blive vækket af hanens hyl for derefter at gå ud og samle nattens æg fra hønernes reder. Og lige siden dengang har der været diskussion om, hvordan man bedst tilbereder æggene.

Nogle sværger til deres blødkogte æg, mens andre foretrækker hårdkogt på rugbrød, mens andre igen mener røræg er vejen frem. Uanset hvilken brunchtallerken eller -buffet, du besøger, kan du være sikker på at æggene spiller en central rolle.

Denne rolle er kun blevet mere betydelig efter pocherede æg er begyndt at blive brugt som topping på avocado-madder, som også har vundet momentum herhjemme i Danmark.

Bacon

Friskstegt varmt fedtet bacon direkte fra panden. ”Ja tak!”, vil de fleste udbryde ved synet af en tallerkenfuld af det guddommelige salte kød, der blive båret mod deres bord af tjeneren. Her kan der ikke være meget tvivl – man bliver også nødt til at få sit salt og sit kød om morgenen, så bacon kan med dets salt smag dække begge disse behov.

Om man er til sprødstegt, sort eller måske blødt bacon, er dog en længere diskussion. Som oftest kender man det lettere bløde bacon fra et engelsk morgenbord, hvor de også prioriterer baconstykker med mere kød og mindre fedt, end vi er vant til herhjemme.

Kigger man dog mod det amerikanske, kan man være sikker på at finde sprødt, brunt bacon på enhver tallerken, der knækker så snart, man tager en bid af det.

Friskpresset appelsinjuice

Morgenmad betyder juice, og hvilken anden juice end sød friskpresset appelsinjuice kan hjælpe dig med at få en god start på dagen?

Til hverdag kan det måske være fint og hurtigt at nøjes med den sædvanlige fra Rynkeby-kartonen, men når man har god til at forkæle sig selv i fx weekender, kan det ofte være værd at bruge til på at presse sin egen appelsinjuice.

Fordi der er nu bare noget særligt over smagen af helt frisk appelsinjuice, og hele dit køkken dufter dejligt af frisk frugt, når du sidder ved bordet og nyder resultatet.

Appelsinjuicen er også din mulighed for at bringe en smule frugt og vitamin ind i et måltid, der ellers tit kan have en stor overvægt af proteiner og kulhydrater fra æg og bacon.

Mimosas

Og hvis du ovenpå appelsinpresningen føler dig i stødet, kan du jo toppe dit glas med en smule champagne og stå tilbage med den velkendte mimosa-drink.

Sådan en kan sætte gang i enhver formiddagsbrunch, og med bare et enkelt glas eller to kan man gå glad fra bordet, uden at man skal bekymre sig om at være for beruset til at fortsætte en dag.

Hvis du har sprunget appelsinjuicen over i brunchplanlægningen men måske stadig har lyst til en drink, kan du i stedet kigge mod den kendte Bloody Mary, der bl.a. drikkes flittigt i den kendte serie Mad Men. Her kombineres selleri, peber og tomatjuice med vodka for at give en drink, der både sætter gang i humøret og i maven.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.