madmaskiner-omtalt

Hvilken type ovn skal du vælge

Hvilken type ovn skal du vælge

Indbygningsovne er mindre end de konventionelle køkken ovne, derfor er de pga. de praktiske begrænsninger, ikke velegnet til store middags retter som f.eks. kalkun.

Det kan nu godt lade sig gøre at tilberede en kalkun i en indbygningsovn, dog vil det være en god ide at have for tanke, når der skal investeres i indbygningsovn til det nye køkken.

Begrænset plads, 30 % højere effektivitet i anvendelse,

Ovnens funktion er meget central i et hvert køkken, indbygningsovne giver mere plads i rummet og fungere i de fleste tilfælde som konvektionsovn.

Ulemper det er der også, når vi taler om det smarte og fantastiske, så er der alligevel en bagside til medaljen, det kan nemlig være en sand kunst at tilberede maden korrekt i en konvektionsovn, den reducerede tilberedningstid pga. varmluften vil, for de fleste, skabe over tilberedning den første tid, indtil man har lært sin nye ovn af kende, og har tilpasset sine vante tilberedninger, efter den større effektivitet som der tilberedes med i en konvektionsovn.

Herfra skal lyde en anbefaling, men før du vover dig ud i den store familie middag, så afprøv din opskrift og gør dig notater omkring tid og temperatur.

Sådan fungere den

Konvektionsovnen anvender luftcirkulation, til at lette og regulere den varme, der genereres ved anvendelse af gas eller damp, det får partiklerne til at bevæge sig omkring i ovnen med høj hast så den frigivne energi generere varmeudvikling jævnt omkring det der tilberedes.

I 1945 blev den første konvektionsovn udviklet, designet er ændret op igennem tiden og der er efterhånden rigtig mange producenter af indbygningsovne.

Under brug, hvor varm luft cirkulere rundt i ovnen, kan der forekomme fedt stænk og væske sprøjt som sætter sig fast på ovnens indvendige sider og glaslågen, rengøring er yderst nødvendig, men partiklerne kan være vanskelige at rengøre manuelt, derfor kan der med fordel kigges efter en selvrensende model, så spares der en masse tid på rengøring.

Mange typer ovne i dag

Der findes på markedet i dag flere typer indbygningsovne, man skal dog være opmærksom på sine tilslutnings muligheder.

Dual-fuel ovne er en dyr investering, den kan til gengæld anvendes med både gas og el, derved tjenes investeringen ind på energiforbruget, da det koster mere i drift for ovne der kun køre på gas eller el.

Der er Slide in ovne uden sidepaneler, der monteres mellem køkkenskabene, den elektriske Drop in ovn sænkes ned imellem skabene ovenpå et underskab eller en varmeskuffe, de er begge en fin kombination når køkkenet skal fornyes og familien forkæles med en indbygnings ovn.

Gasovne, tilsluttes i dag naturgas, ovnen er hurtig og derfor også populær, elektriske ovne er længere tid om at varme op, varmen er mere jævn end for gasovnen, så skal ovnene primært anvendes til at skabe den hyggelige duft af frisk nybagt brød, så er den elektriske model klart at fortrække.

Et almindeligt tilbehør til ovnene er opvarmnings skuffen, der er nogen forskel på opvarmnings skufferne, nogen kan kun lige akkurat holde maden varm, mens andre kan anvendes til at bage brød i.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vind et gavekort på 1.500 kr.

gavekort

Tilmeld dig nu og deltag i konkurrencen.

Måske bliver du den heldige vinder...

x