madmaskiner-omtalt

Hjælpemidler i køkkenet til gigtramte

Mad

Har du tænkt over, hvor mange gode redskaber der findes til dig, som har problemer med gigt i fingrene eller andre steder på kroppen? Der findes masser af muligheder for at gøre hverdagen meget nemmere, og det behøver ikke være specielt bøvlet at anskaffe sig disse hjælpemidler. Du kan læse om nogle af dem i denne artikel.

Er du en af dem, som lider af gigt og føler, at nogle af de normale hverdagsting kan blive både ubehagelige og mere udfordrende, end det før har været?

Rigtig mange har det på den måde, og derfor er der heldigvis også lavet redskaber, som gør det langt nemmere at fortsætte samme livsstil.

Se også:

Det gælder eksempelvis til haven, hvor der findes mange gode redskaber, så gigtramte fortsat kan lave det, de elsker af udendørsaktiviteter. Køkkenet er også et af de steder, hvor der er lavet rigtig mange nyttige redskaber, som du kan læse om i nedenstående afsnit, hvis du gerne vil i gang med at finde gigt-hjælpemidler til køkkenet.

Knive

Knive er noget af det, man bruger allermest i køkkenet, og det kan være en udfordring for folk med gigt i fingrene at udføre normalt køkkenarbejde. Heldigvis er det muligt at finde knive, som hjælper dig med at løse lige præcis denne udfordring.

Du kan eksempelvis finde knive, som er formet på en bestemt måde, og som derfor er mere nænsomme for fingre og hænder. Derudover kan håndtagene være lavet på en måde, så det ikke er fingerkræfterne, du skal bruge, og det gør altså livet i et køkken noget sjovere for en person med gigt.

Redskaber

Der findes utallige redskaber, som er designet til det formål at aflaste gigtpatienter. Det kan være grydeskeer eller andre røre-redskaber, som er skabt til at aflaste, og de kan selvfølgelig alligevel også nemt bruges af alle andre. Det gør dem til redskaber, som passer ind i ethvert køkken.

Det gælder også eksempelvis ostehøvle eller kartoffelskrællere, som kan laves på en helt speciel måde, som skåner fingre og hænder rigtig meget. Der er derfor god grund til at kigge efter netop den slags, hvis du er aktiv i køkkenet.

Håndtag

Måske de mest smarte er de mange håndtag, som er lavet til at gøre tingene nemmere i et køkken. Er du en af dem, som ikke selv kan åbne marmeladeglasset, eller er det ekstra besværligt, når du skal have rødbedeglasset åbnet?

Heldigvis er der håb for den slags, for der er lavet en række smarte håndtag, som gør det så nemt som ingenting af åbne den slags. Det fungerer faktisk på samme måde som en almindelig oplukker.

Der findes mange produkter, som ligner de ovennævnte, og der er derfor ingen grund til at fortvivle, selvom det kan være frustrerende at have gigtsmerter i fingrene. Du kan finde rigtig mange forskellige redskaber, du nok ikke havde forestillet dig på forhånd, og som gør livet nemmere. Et godt eksempel er den smarte grøntsagsbørste, som også er mere behagelig end de almindelige, du kender i forvejen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.