madmaskiner-omtalt

Gør dit køkken klar til vinterhalvåret

Gør dit køkken klar til vinterhalvåret

Bladene har så småt forladt trætoppene, og de fleste af dem er at finde hvirvlende rundt på jorden eller i store vandpytter. Blæsten rusker i de nøgne trætoppe, og nedbørsprocenten er støt stigende

Vi bevæger os hurtigt, men sikkert, ind de koldere måneder, og der er kun én ting, der er bedre end nybagte boller og varm kakao på en våd efterårsdag, og det er at få serveret en varm og kraftfuld simreret.

De mørke måneder lægger som altid op til masser af suppe og tunge, intense smage, og til at lave disse retter er der kun én ting, der dur. Med køkkenudstyr fra Le Creuset kan det ikke gå galt, men du er i stedet dømt til at lykkes.

Se også:

Udstyret skal være i orden

Før du vover dig ud i diverse simreretter, supper eller andre lækre efterårsretter, er det afgørende, at du har det rette køkkenudstyr.

Det franske mærke Le Creuset har lavet køkkenudstyr siden 1925, og deres tidløse design er at finde i køkkener verden over, tilhørende både professionelle kokke såvel som amatørkokke. Deres gryder er lavet af støbejern, hvilket gør dem ideelle til vinterhalvårets simreretter, fordi varmen på grund af materialet fordeler sig i hele gryden.

Du kan finde Le Creuset på Grydeguru.dk i mange forskellige farver og forme. Desuden er du garanteret en gryde, der holder hele livet, eftersom der er livstidsgaranti på alle gryder fra det franske mærke.

Byd hyggen og gæsterne velkommen

Når vi går ind i vinterhalvåret byder vi samtidig selskabssæsonen velkommen. Kolonihavehyggen og de sommerlige grillkomsammener bliver afløst af diverse højtider og julefrokoster, og mange udnytter mørket og kulden til at mødes over en steg eller et glas vin for at få varmen.

Hvis du er lidt usikker i køkkenet, så grib chancen og inviter gæster over på middag, selvom det kan virke som en ordentlig mundfuld, giver det dig god træning i at lave mad og ikke mindst i at servere det for andre.

Ved at lade andre smage på din mad, får du automatisk mere mod på at tilbringe tid i køkkenet, fordi andre mennesker sætter pris på din madlavning.

Kokkerer efter sæson

Nu har du dit udstyr i orden, og køkkenet er indrettet efter årstid. Saftkogeren er pakket ned og støbejernsgryderne er kommet op, så du er nu klar til at indrette dit køleskab.

Vinterhalvåret byder på masser af lækre, kraftfulde smage, så det er bare med at gå på jagt. Nogle af de smagfulde råvarer, efteråret og vinteren byder på, er blandt andet æbler, kål, rodfrugter og ikke mindst fisk, herunder torsk og sild.

Hvis du er typen, der er glad for at tilbringe tid i naturen og ved vandet, er det oplagt at tage fiskestangen under armen og fylde fryseren med fisk, fordi på den måde er du sikret nogle billige point fra gæsterne, og det gør helt sikkert også madlavningen sjovere, når råvarerne er hjemmefangede.

Tip: På http://garum.dk finder du masser af inspiration til lækre opskrifter og retter, så der er ingen undskyldning for ikke at iføre sig forklædet og springe ud i det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.