madmaskiner-omtalt

Gaveinspiration: 4 gode julegaveønsker

vandhane

Julen nærmer sig med hastige skridt, og netop julen er en tid, hvor der er ekstra travlt hos kæder som både Imerco og Inspiration, da rigtig mange danskere hvert år ønsker sig bolig- og køkkenudstyr i julegave

Så hvis du mangler lidt inspiration til den helt perfekte køkkengave, kommer der her tre gode julegaveforslag du kan have liggende i baghovedet når du skal på julegavejagt.

Se også:

En sous vide maskine til kødelskeren

Den første køkkenmaskine på listen er en maskine, du med fordel kan købe til en ven eller bekendt, som er rigtig glad for lave mad, herunder særligt for at stege kød.

En sous vide maskine er en maskine, der kan hjælpe dig med at tilberede dit kød efter den franske stegemetode sous vide, hvorved man lægger sit kød i en tætseglet plasticpose og koger det ved en lav temperatur, typisk 60-80 grader, i 8-12 timer, hvorefter man steger det af på panden.

Denne tilberedningsmetode gør, at man selv kan indstille maskinen til at sikre en given stegetemperatur, så man altid får stegt sit kød som man ønsker det, og da kødet som før nævnt ligger i en tætseglet plasticpose, kan man stadig stege sit kød til sidst, så man får en lækker gyldenbrun overfalde hvad enten man steget bøffer, and eller fisk.

Det eneste der er værd at være opmærksom på ved denne gave er, at sous vide masknier kan være ganske dyre, men heldigvis er der kommet flere billige alternativer.

En kogende vandhane til ham på farten

En anden og lidt mere ekstravagant køkkenmaskine som man kan overveje at give i gave, til den madglade ven eller bekendte, er en kogende vandhane. Ligesom med en sous vide maskine er dette langt fra en billig gave, men ligesom med sous vide maskinerne, kan man i dag få en vandhane beregnet til kogende vand for små penge.

Fordelene ved en vandhane med kogende vand er også let at få øje på, da man kan spare masser af tid i sin hverdag, særligt hvis man er typen som har travlt, og som har brug for at lave aftensmad i en fart.

Det kræver dog også lidt fagekspertise at få installeret en vandhane med kogende vand, så hvis du kender en der allerede overvejer at investere i sådan en, kan du med fordel også give ham et tilskud til projektet i form af et gavekort eller kontanter, så din ven kan få noget billigere vvs arbejde.

Lydbøger

Danske lydbøger online har fået det helt store gennembrud og er blevet meget populære, både blandt unge og ældre. Du kan finde opskrifter fra mesterkokke på lydbog, og det gør det altså lidt nemmere, at du kan stå og lave maden samtidig med at du hører opskriften. Så behøver du ikke at standse op og læse hvad der står og på den måde undgår du irriterende forstyrrelser.

En køkkenmorter til at sætte skub i smagsløgene

En tredje og sidste køkkenmaskine man kan overveje at give i gave er en gammeldags køkkenmorter. En køkkenmorter bruges til at knuse både krydderier og grøntsager. Ved at knuse både krydderier eller grøntsager, såsom hvidløg, kan man få ekstra meget smag ud af sine ingredienser, hvad enten man står foran at skulle lave marinader, salater eller noget helt tredje.

Så hvis du har en ven eller bekendt, der bruger masser af tid på at eksperimentere med nye smage i køkkenet, er dette en køkkenmaskine som uden tvivl kan sætte skub i smagsløgene og dermed også madoplevelserne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.