madmaskiner-omtalt

Få inspiration til let mad med køkkenmaskiner

Friske råvarer

Med programmer som Masterchef, Spise med Price og utallige andre er det blevet slået fast, at vi danskere elsker mad og elsker at lave mad

Vi elsker at få inspiration til at lave nyt og spændende mad og afprøve nye teknikker og ikke mindst nye køkkenmaskiner. For hvad hører mere til et moderne køkken end en ordentlig maskinpark?

Og her taler vi altså ikke kun om foodprocessor eller håndmikser. Hvis du vil kun lave de fleste ting fra bunden hjemme i dit eget køkken, kræver det, at du har udstyret i orden. Og det er faktisk utroligt, hvad man i dag kan få af køkkenmaskiner til hjemmet.

Mange elsker fx is på en varm sommerdag, så hvad er mere oplagt end at lave den selv og helt selv kunne vælge, hvilken smag, der skal i? Eller hvad med en slow juicer, så du kan få en sund og nærende start på dagen ved at drikke alle dine yndlingsfrugter og grøntsager?

Udover køkkenmaskiner kræver det selvfølgelig nogle gode opskrifter at gå amok i køkkenet og lave noget, som imponerer både dig selv og dine gæster. På https://romanovich.dk finder du en masse lækre opskrifter, som du kan bruge både til hverdag og fest.

Espressomaskinen – kaffemaskinernes limousine

Vi er et folkefærd af kaffedrikkere, og det er måske en af grundene til, at også mange går op i en god kop kaffe. Og med den stærke af slagsen, espresso, får man både den intense smag og den gode koffein.

Espresso er blevet meget populært de senere par år, og køkkenmaskinerne er fulgt med. De fås i mange forskellige typer og er ikke nær så dyre, som de var dengang, de kun fandtes i restauranter og kaffebarer.

Og hvis du er til at drikke den koffeinholdige drik, er der heldigvis mange skønne madopskrifter, du kan bruge kaffe, og især espresso, til. En klassiker er den italienske dessert tiramisu, som smager himmelsk, når den laves rigtigt og med den rigtige mængde kaffe.

En anden løsning kunne være at købe en såkaldt kapselmaskine, hvor du i stedet for formalet kaffe, bruger nogle små kapsler med forskellige typer kaffe i. På den måde kan du få en forskellig kop kaffe hver dag. Disse varierer, ligesom espressomaskinen, meget i pris, men er dog generelt billigere.

Der er forskel på en frugtpresser og en slow juicer

Fordelen ved at købe en slow juicer frem for en almindelig frugtpresser er, at den udnytter grøntsagerne til fulde. Den har en evne til at få stort set al saften ud en den frugt eller grøntsag, du putter i den. Det er en fordel både når du bruger den til at lave en juice, du vil drikke, men også hvis du vil bruge saften i maden.

Du får med en slow juicer næsten alle næringsstofferne med og kan på den måde lave sund og nærende mad.

På nogle modeller kan du endda justere mængden af frugtkød, som skal med i juicen. Om der skal være frugtkød i appelsinjuicen, deler vandene her i Danmark, men med den rigtige juicer, kan du faktisk selv bestemme. Også i forhold til madlavning og opskrifter.

Ikke-elektrisk maskineri

Nogle gange er det også rart at komme back to basics. En god kop kaffe uden alt for meget larm, lavet med god tid og gode råvarer. En stempelkande lader dig brygge en god kande kaffe uden alt for mange dikkedarer.

Med det sagt, så er det stadig en stykke køkkenudstyr, som skal være af god kvalitet for at virke ordentligt. Der findes jo ikke noget bedre end en god kop kaffe, mens man er i køkkenet og lave mad på sine øvrige køkkenmaskiner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.