4 sunde retter i blenderen

blender retter

Det kan være, du allerede har en blender i dit køkken. Det kan også være, du i stedet er en af dem, der har let ved at undvære denne maskine i hverdagen. For nogle er den et overskydende element i køkkenet, som næsten er unødvendig at investere i. Men en blender kan bruges til mange flere ting, end du lige går og tror, og du vil blive overrasket over alle de nemme og sunde retter, du rent faktisk kan bruge en blender til.  

Den klassiske smoothie

Når mange tænker på blendere, popper smoothies ofte op i folks tanker. De seks stykker frugt og grønt, der bliver anbefalet, at man får hver dag, kan for nogle være svære at få spist. Men laver du dem i stedet om til en smoothie, kan det for mange være nemmere at få ned.

Selvom nogle synes, det lyder dyrt og besværligt at skulle til at lave smoothies, kan det sagtens gøres budgetvenligt uden at bruge dyre, friske bær og uden at skulle skære en masse forskellige grønt ud for at ende med at stå med pletter på kjoler og skjorter.

Enkle smoothies med frosne blåbær, friskpresset appelsin og græsk yoghurt kan gøres relativt billigt, og det er samtidigt en nem måde for at få en masse vitaminer på.

Hjemmelavet dessert

Det kan også være utrolig smart at have en blender, når du skal lave en hjemmelavet, sund dessert. Ved selv at lave desserten, står du selv for, hvad der kommer i og kan selv forholde dig til indholdet. Både is og sorbet er nemt og lave i blenderen.

Du kan nemt have nogle frosne frugter i fryseren, som du kan bruge, når tiden er kommet, og du skal i gang med dit is- eller sorbetprojekt. Det kan eksempelvis være frosne bananer, jordbær og lidt vanilje, der hurtigt kan omdannes til en skøn banan- og jordbæris.

Måske får du gæster på besøg dagen efter, eller måske har du tidligere ringet til en akut tandlæge på grund af tandpine. I begge situationer kan en god og sund hjemmelavet is eller sorbet være god at have liggende i fryseren, enten som forkælelse til gæsterne eller til at hjælpe mod tandsmerten.

Juice uden juicepresseren

En juice behøves ikke kun at blive lave med en dyr juicepresser. En god blender kan også sagtens være et redskab til at få lavet en lækker og sund juice. Her er der massere af forskellige smagsvarianter, alt fra rødbede og æble/ingefær juice til en juice lavet på grape og gulerod eller spinat og agurk. Du kan enten vælge en opskrift på nettet, hvor der er et hav af opskrifter online, eller du kan kaste dig ud i det og prøve dig frem. Mange putter nemlig bare, hvad end køleskabet måtte indeholde den pågældende dag.

Disse juice kan også hjælpe dig med at slippe for at skulle smide så meget frugt og grønt ud, samtidigt med du nemt får en masse gode vitaminer indenbords.

Det sunde alternativ til Nutella

De fleste har en svaghed for Nutella, men det er ingen hemmelighed, at Nutella er utroligt usundt samtidigt med, at det er dyrt. Så hvorfor ikke bruge din blender til at lave din egen sundere version, som du kan spise med god samvittighed? Hvis du laver en blanding af 200 g hasselnødder, to tsk. kakaopulver og fem dadler og putter det i en blender, og løbende tilsætter væsken bestående af 3-5 dl mælk eller vand og ½ dl kokosmælk, får du dit eget hjemmelavede nøddepålæg,

Blendere findes i alle tænkelige versioner – der er de dyre og billige, dem, der er af god kvalitet, men også dem, der er dårlige, og så er der størrelsen. Du kan få dem både små og store, alt efter hvad dit behov er.

Der er ingen grund til at være nervøs for, du skal i gang med den store googlesøgning og skrive ”lån penge” for at kunne få råd til en god og smart blender, tværtimod.

Hold i stedet øje med tilbud, da der generelt er hård konkurrence i butikker, der sælger hårde hvidevarer og køkkenmaskiner. Samtidigt kan du også nemt spare penge ved at sammenligne priser på nettet eller finde inspiration til den bedste blender her på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *