Sådan spiser du godt på et stramt budget

Sådan spiser du godt på et stramt budget

Vi går alle sammen op i at spise godt og leve en sundere tilværelse. Men selvom mulighederne er mange, når der kommer til madlavningen både ude og hjemme, så kan vores madvaner hurtigt blive en dyr tilværelse, hvis ikke vi holder os opdateret og har et overblik over vores forbrug.

Pengeinfo.dk har derfor udarbejdet fem råd, som er værd at følge, til den enkelte som gerne vi spise godt og sundt men stadig holde de omkostningerne nede.

  1. Lav et budget – madplan og indkøbsliste

Start med at lav et madbudget til dit forbrug. Budgetter er altid gode at lave, så man fra start af har et overblik og en guideline at følge, så økonomien ikke løber løbsk.

Herunder kan man stille sig selv spørgsmålene: Hvad skal jeg lave af mad, hvad har jeg brug for og er det nødvendigt at købe?

Lav en madplan for ugen, f.eks. om man skal køre et nyt tema hver dag. På den måde kan man udarbejde et indkøbsseddel, som kan følges til punkt og prikke, når først du er ude at handle, og du tager hermed ikke alt for impulsive valg nede i supermarkedet, som på lang sigt kan betyde en stor udgift.

Prøv evt. at lave nogen dage med brug af mange lækre grønsager, så der skal bruges færre penge på det dyre kød.

  1. Spis mindre ude

Selvom det lækkert at spise ude i byen med kæresten, vennerne eller bare sig selv, så er det ofte her, det hurtigt kan løbe op i økonomien.

Lige så sjovt det er at spise ude, lige så ærgerligt er det at måtte spare andre vigtige steder, fordi man har brugt for mange penge ude af huset. Hermed ikke sagt, at man ikke kan spise ude, men igen, gør det til en del af din madplan for ugen, hvorvidt du skal spise ude eller ej.

På den måde får du igen et overblik over, hvor meget din uge kommer til at koste, og hermed har du et indblik i, om der er råd til at spise ude eller ej.

  1. Kig efter sæsonvarerne

En god måde at spare på madbudgettet er at kigge efter sæsonens råvarer. Ved at købe sæsonens råvarer kan både omkostningerne holdes i bund og ens måltider bliver mere varierende i løbet af året. Hvis du gerne vil bruge nogen af råvarerne til senere brug på året, kan nogen også lægges i fryseren og bruges igen, når du skal bruge dem.

  1. Tjek køleskabet

Sørg for at holde dig opdateret på dit køleskab og udløbsdatoerne på dine varer. Få hertil brugt det hele op, inden datoen løber ud. Det kan spare dig mange penge i sidste ende, og der undgås også madspild.

  1. Spis rester og undgå madspild

Sørg for at når du laver store portioner af mad at gemme det, som kan gemmes til næste dag, så du får størst mulig nytte ud af madlavningen.

Når du spiser rester, holder du på madens eksistens i længere tid, så du mindre hyppigt skal ud at købe nye varer ind. Derudover undgår du igen madspild, som samtidig også er dårligt for klimaet.

Der findes mange gode råd, til hvordan madbudgettet holdes nede, men det kan ofte også være svært, og man har tit mange udgifter ved siden af. Man vil jo også gerne en gang i mellem kunne spise lidt ekstra godt.

Derfor kan det ofte betale sig at tage sig et lån, så der kan komme lidt mere luft i økonomien, så man kan nyde tilværelsen lidt mere. Lån penge ved at sammenligne sammenligne de forskellige lån på markedet på Pengeinfo.dk – så du kan finde det, der passer bedst til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *